Ændre formål

Ændre

Selskabets formål

Når du skal ændre din virksomheds formål, skal selskabets nye formål fremgå af vedtægterne. I vedtægterne skal der stå hvilket aktivitet, der skal drives i selskabet. Formålet med selskabet formuleres ofte så bredt som muligt, hvilket giver brede rammer for aktiviterne i selskabet. Når ændringerne af formålet udarbejdes, er det dog vigtigt, at formulere dem sådan, at udenforstående kan forstå dit selskabs overordnede erhvervsmæssige aktivitet. Du kan kun ændre formål ved at ændre i vedtægterne. En ændring af vedtægterne, skal vedtages af ejerne på en generalforsamling.

Vi hjælper dig med

Opdateret vedtægter Generalforsamlingsreferat Registrering på VIRK

Fra

1195,00 DKK

Ekskl. moms & gebyr

Billigselskab benyttes af over 7000 selvstændige!

Så nemt kommer du igang

Udfyld formularen online

Underskriv sikkert med NemID

Din sag er oprettet

Advodan
lunar-logo
NEMID

Hvad er selskabets formål? 

Når man taler om et selskab formål, refereres der til en beskrivelse af den aktivitet, der skal foretages i dit selskab. Det er lovpligtigt krav, at dit selskab formål fremgår af dit selskabs vedtægter. Det forholder sig således, at et selskab ikke må have aktivitet, der ikke fremgår af formålsbestemmelserne. Derfor er det vigtigt, at du beskriver dit selskabs formål bredt, men fyldestgørende. Alle selskabets aktiviteter skal ikke beskrives eksplicit og udtømmende i en formålsbestemmelse, da de aktiviteter der foretages i selskabet, blot skal være i overensstemmelse med det overordnede formål med selskabet. 

Det skal formålsbestemmelsen indeholde 

Når du skal formulere dit selskab formål, er det som oftest en god idé at formulere det så bredt som muligt. Dette giver dig mulighed for at have større bevægelsesfrihed med henblik på dine aktiviteter i dit selskab. Det er dog som ovenfor nævnt essentielt, at formålsbeskrivelsen er letforståelig, så eksterne aktører og udenforstående nemt kan identificere, hvilken erhvervsmæssig aktivitet dit selskab udøver. 

Ændring af vedtægter

Du kan kun ændre formål i dit selskab, hvis du foretager en ændring af selskabets vedtægter. Vedtægter i et selskab, er kort forklaret, et selskabs regler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i et selskab. Vedtægterne er altså de regler, der er bestemmende for de indre regler i et givent kapitalselskab. Selskabets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt selskabets formål. 

Hvorfor vælge Billigselskab.dk?

Mere end 7000 iværksættere kan ikke tage fejl
Vil tilbyder markedets
bedste priser
Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående
Alt sker online
nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar

Få hjælp her