Ændre navn

Ændre

Selskabsnavn

For at kunne skifte navn på dit selskab, kræver det en ændring af selskabets vedtægter. Der skal derfor afholdes en skriftlig eller fysisk generalforsamling for selskabets ejere, hvor navneændringen skal besluttes og ændringerne i vedtægterne vedtages. For at navneændringen kan registreres, skal der udarbejdes et beslutningsreferat fra generalforsamlingen, hvor det blev vedtaget at navneændringen skulle finde sted. Beslutningreferatet skal være underskrevet af en af ejerne i det pågældende selskab.

Vi hjælper dig med

Opdatering af vedtægter Generalforsamlingsreferat Registrering på VIRK

Fra

1195,00 DKK

Ekskl. moms & gebyr

Billigselskab benyttes af over 7000 selvstændige!

Så nemt kommer du igang

Udfyld formularen online

Underskriv sikkert med NemID

Din sag er oprettet

Advodan
lunar-logo
NEMID

Sådan skifter du dit selskabs navn 

For at ændre firmanavn, kræver det en ændring af dit selskabs vedtægter. Af denne grund skal der afholdes en generelforsamling for selskabets ejere, hvor navneændringen skal besluttes og ændringerne i vedtægterne skal vedtages. Hvis parterne er enige om det nye firmanavn, er det ikke nødvendigt at afholde en fysisk generalforsamling. I tilfælde af enighed om skift af firmanavn, kan ejerne i selskabet nøjes med at afholde en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling. Her bliver ejerne blot enige om beslutningen om at ændre vedtægterne ved en skriftlig generalforsamling. Hvis der er konflikt omkring beslutningen anbefales det, at afholde en fysisk generelforsamling til drøftelse af sagen. 

Regler for selskabsnavne 

Når du ændre virksomhednavn, skal du overholde nogle bestemte regler på området. Det er i denne forbindelse et krav, at virksomhedsnavnet indeholder endelsen på selskabsformen. Det vil altså sige, at der skal stå enten ApS eller A/S efter dit firmas navn. Der er en række andre begrænsninger, du skal forholde dig til, når du ændre navn på virksomhed. Dit selskabsnavn skal klart adskille sig fra andre selskabers navne. Du kan med fordel se om dit nye navn er ledigt lige her.

Ændring af vedtægter 

Du kan som nævnt kun foretage en ændring af firmanavn, hvis du laver en ændring af selskabets vedtægter. Vedtægter i et selskab, er kort forklaret, et selskabs regler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i et selskab. Vedtægterne er altså de regler, der er bestemmende for de indre regler i et givent kapitalselskab. Selskabets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt selskabets navn. 

Hvorfor vælge Billigselskab.dk?

Mere end 7000 iværksættere kan ikke tage fejl
Vil tilbyder markedets
bedste priser
Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående
Alt sker online
nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar

Få hjælp her