google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

5 bøger de fleste millionærer læser inden de fylder 30

5 bøger de fleste millionærer læser inden de fylder 30

Millionærens favoritbøger

At læse bøger er for mange et tiltrængt afbræk fra hverdagen, et frirum og horisontudvidende. At læse åbner os for nye ideer og perspektiver.

Det er et bredt anerkendt faktum, at der er er en klar sammenhæng mellem succes, både personligt og økonomisk, og det at læse bøger. Med det in mente, skal det dog i samme åndedræt nævnes, at der sideløbende er skabt en kultur om at læse bare for at læse. Folk praler med hvor mange bøger de har læst, da der hersker en diskurs om, at det at læse får os til at virke mere kultiverede og intelligente. Dette betyder også, at mange læser de bøger, som deres rollemodeller læser.

Hvis Steve Jobs har læst en bog og har fået værdi ud af den, er der en god chance for, at vi også får værdi ud af den. At lytte til andres boganbefalinger kan være godt, men der er et hav af gode bøger med gode anmeldelser. Af denne grund er det vigtigt, at man udforsker sin egen intellektuelle nysgerrighed og skaber sit eget perspektiv.

Med det sagt, så er der selvfølgelig en grund til, at nogle bøger bliver læst og talt om hyppigere af succesfulde mennesker end andre. Disse bøger kan have stor værdi og være til gavn for de fleste. I listen herunder præsenterer vi syv bøger, som de fleste millionærer har læst:

1. How to Win Friends and Influence People

De fleste mennesker drømmer om succes, venskaber, kærlighed og selvudvikling. Med bogen ”How to Win Friends and Influence People” på din bogreol er du et skridt tættere på drømmen. Denne Selvhjælpsbog er en vaskeægte klassiker, som siden sin udgivelse i 1936 har bevaret sin enorme popularitet. Den er skrevet af Dale Carnegie, som er en guru indenfor selvhjælpsbøger. Dale Garnegie har hjulpet og guidet mange mennesker med selvudvikling og jagten på succes.  

”How to Win Friends and Influence People” indeholder en række anvisninger for det moderne menneske i, hvordan man kan opnå succes og fremgang i både forretningsmæssig – og menneskelig kontekst. Det er spændende og inspirerende læsning, som med sikkerhed vil få dig til at tænke over, hvordan vi mennesker omgiver os med hinanden.

Køb bogen her

2. Sapiens

Her får du en kort historie om menneskeheden. Der er tale om en beretning om vores ekstraordinære historie. Bogen behandler menneskets udvikling fra ubetydelige aber til verdens herskere. For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage. Os mennesker.

Bogen beskriver hvorfor lige præcis vores art endte med at herske over kloden. ”Sapiens” forklarer hvordan vores jæger- og samlerforfædre kunne enes om at bygge byer og skabe kongeriger, hvorfor vi begyndte at tro på guder, nationer og menneskerettigheder. Dertil belyser bogen hvordan vi begyndte at have tillid til penge, bøger og love, og hvordan vi blev slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme. Sidst men ikke mindst spår bogen om hvordan vores verden vil udvikle sig i det næste årtusinde.
Bogen udfordrer alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske. Den udfordrer vores handlinger, vores overbevisninger, vores magtsystem og vores fremtid.

Køb bogen her 

3. Thinking, Fast and Slow

I mange år har økonomer antaget at mennesker tænker rationelt. På et splitsekund kan man dog nævne op til flere tilfælde, hvor denne antagelse ikke holder vand. I ”Thinking, Fast and Slow”, diskuterer nobelprisvinder og psykolog, Daniel Kahnemann, flere tilfælde hvor mennesket mest af alt er påvirket af – og reagerer ud fra den situationelle kontekst de befinder sig i.
I bogen informerer han læseren om de to systemer, der styrer den måde, hvorpå vi tænker. I det første system er hovedsfokus at være hurtig, intuitiv og følelsesmæssig. I det andet system er der tale om at være mere langsom, mere deliberativ og mere logisk tænkende. I “Thinking, Fast and Slow” belyser Daniel Kahneman, i hvilke tilfælde vi kan og ikke kan stole på vores intuition. Afslutningsvis beskriver han hvordan vi kan udnytte fordelene ved langsom tænkning. Ved at læse ”Thinking, Fast and Slow” kan du lære at tage bedre beslutninger på både job, i hjemmet og i alt hvad du ellers foretager dig.

Køb bogen her 

Læs også: Sådan bliver du iværksætter på budget 

4. Influence: The Psychology of Persuasion

Denne bog tager mange af Daniel Kahnemanns ideer og bruger dem i praksis. Bogen handler ganske simpelt om det at overtale andre mennesker. Bogen forklarer den psykologiske baggrund for hvorfor mennesker siger ’ja’ og hvordan man kan anvende, og i nogle tilfælde ”udnytte” denne forståelse i praksis.
Bogen behandler og lærer dig omkring seks universelle principper. Principperne hjælper dig med at blive en dygtig overtaler og lærer dig samtidigt hvordan du kan forsvare dig imod andres overtalelsesevner. “Influence: The Psychology of Persuasion” kan have værdi for alle mennesker i alle stadier af livet. De seks principper kan bruges til at sikre personlig forandring og lære dig at handle som din egen lykkes smed.

Køb bogen her

5. Originals, How Non-Conformists Move the World

En af de største udfordringer i livet er, at kunne tænke selvstændigt og træffe egne beslutninger. Bogen ”Originals, How Non-Conformists Move the World” undersøger hvordan enkeltpersoner kan støtte originale ideer og hvordan ledere kan undgå nervøse og skræmte ansatte, der er i frygt ikke tør at udfordre lederens synspunkter. For at være original skal man ifølge forfatter Adam Grant bakke op om kreative og nyskabende ideer, også selvom disse måske opponerer imod konventioner og ældgamle traditioner. Spørgsmålet er blot, hvordan støtter man nye ideer uden at risikere at ofre alt?
I bogen gør Adam Grant brug af overraskende studier og cases fra en række forskellige kategorier såsom politik, forretningsverdenen, sportsverdenen og underholdningsbranchen. Adam Grant forklarer med udgangspunkt i ovenstående, hvordan man kan identificere en god idé, udtale sig selvsikkert, bygge en koalition af allierede, identificere den rette tid til at handle og hvordan man kontrollerer frygt og tvivl.

Køb bogen her

Læs også: Det skal du overveje inden du starter virksomhed

De nævnte bøger i guiden kan med sikkerhed give stof til eftertanke og måske hjælpe dig med at tjene millioner i fremtiden.