google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

5 film alle iværksættere bør se

5 film alle iværksættere bør se

Der er meget inspiration at hente fra både dokumentarer og film, hvis du er en nystartet iværksætter – ja endda også selvom du har været igang i årevis. I denne artikel præsenterer vi dig for 5 film, som med sikkerhed kan give stof til eftertanke og lære dig om aspekter som lederskab, gruppeadfærd, gåpåmod, spidse albuer, langsigtede og kortsigtede forretningsplaner og meget mere.

1. FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Denne dokumentar viser hvor stor magt influencer-marketing kan have i en digitaliseret verden. Dokumentaren viser dog samtidig også, hvor ekstremt galt det kan gå, hvis ikke man holder hvad man lover. “FYRE: The Greatest Party That Never Happened” belyser de sociale mediers uomtvistelige magt, samt vigtigheden af at kunne eksekvere som iværksætter. Festivaldeltagerne strander på en øde ø mange tusind dollars fattigere uden mad og husly. Man må gerne fejle, men ikke så groft!

2. Catch Me If You Can

Når man tænker på filmen “Catch Me If You Can” ser man den charmerende plattenslager Frank Abagnale for sig. Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio) formår på bedragerisk vis at charmere og manipulere alle de mennesker, han møder på sin vej. Filmen er baseret på en sand historie og eksemplificerer en til tider atypisk iværksætterrejse. Der er dog mange elementer man kan tage ved lære af. Frank Abagnale er nemlig en sand mester i kreativ problemløsning og han formår at forvandle selv den mest uheldige situation til en fordelagtig situation. På trods af at Frank Abagnale snyder sig til succes, så er flere af hans karaktertræk yderst inspirerende.

3. The Founder

I ”The Founder” lærer du den hårdtprøvede og evigt kæmpende sælger, Ray Kroc, at kende. Ray Kroc kæmper med næb og klør for at få succes, men intet ser ud til at lykkes. Efter flere mislykkede forsøg på at finde på en god ide, støder han pludselig ind i brødrene Richard og Michael McDonald. Brødrene har skabt en burgerrestaurant med et koncept verden endnu ikke har set. De har optimeret alle processor ved brugerproduktionen, så de kan lange burgere over disken i en utrolig fart. Nu øjner Ray Kroc en mulighed for succes og han ser sig aldrig tilbage. ”The Founder” er en fremragende film, som viser at spidse albuer kan bane vejen til den amerikanske drøm. Spørgsmålet er om Ray Krocs empati svækkes undervejs, men det lader vi dig om at bedømme. Dette er den sandfærdige historie om tilblivelsen af McDonalds.

4. The Usual Suspects

Da myndighederne i New York anholder fem velkendte forbrydere for at deltage i en kapring, igangsætter de en lang række voldelige begivenheder. Dette ender i en mystisk eksplosion i det sydlige Californien. Detektiven David Kujan har brugt størstedelen af hans liv på at rejse en sag mod en forhenværende politimand, da han er overbevist om, at politimanden har en forbindelse til eksplosionen. Detektivens eneste informationskilde, er en forkrøblet, usammenhængende bondefanger, der overlevede eksplosionen. Filmen behandler temaer som lederskab, magt, indflydelse og langsigtede forretningsstrategier. Filmen kan have stor værdi for både etablerede og kommende iværksættere.

5. Twelve Angry Men

“Twelve Angry Men” er et klassisk og fascinerende retssalsdrama, der vandt guldbjørnen i Berlin. Filmen udspiller sig i et klaustrofobisk nævningeværelse en varm eftermiddag. Denne film portrætterer lederskab på fortrinlig vis og dykker ned i dynamikkerne bag gruppeadfærd. “Twelve Angry Men” er en must-watch, som med sikkerhed vil få dig til at tænke over, hvordan du træffer vigtige beslutninger i fremtiden.

Se også Billigselskabs egen serie “Iværksætterhistorier” herunder: 

OPRET DIN EGEN VIRKSOMHED HER