google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

De 5 bedste råd fra Elon Musk til den nye iværksætter

De 5 bedste råd fra Elon Musk til den nye iværksætter

De fleste kender Elon Musk, som en af verdens førende og mest respekterede iværksættere. De færreste ved dog, at succes ikke altid har været en del af Elon Musk’s liv. Han blev mobbet i skolen, hans forældre var skilt og han voksede op i Pretoria I Sydafrika. Der var dengang ikke mange der kunne forestille sig, at den nu 47 årige entreprenør og mangemillionær skulle blive succesfuld.

Fra mobbeoffer til succesfuld iværksætter

I en alder af 19 år startede Elon Musk på Queen’s University i Kingston, Ontario. Efter to år Queens University skiftede han til University of Pennsylvania. Her færddiggjorde han i en alder af 24 år en bachelor i fysik ved Penn’s Gollege of Arts and Sciences og en bachelor i økonomi ved Wharton School of the University of Pennsylvania. Kort efter flyttede Musk til Californien for at læse en ph.d. I anvendt fysik ved Stanford University. Det blev dog en kort fornøjelse, da han droppede ud af universitetet efter blot to dage, da andre drømme trængte sig på. Han ville være iværksætter.

Elon Musk sprang ud i livet som iværksætter og startede i 1995 Zip2 med hans bror Kimbal Musk. I tæt samarbejde med hans bror udviklede og markedsførte makkerparret en “byguide” til forlagsindustrien, som skulle vise sig at være mange penge værd. IT-firmaet Compaq opkøbte Zip2 for 307 millioner dollars i kontanter og 34 millioner dollars i aktieoptioner. Opkøbet skete i februar 1999 og her modtog Elon Musk 7% af aktierne fra salget, hvilket svarede til 22 millioner dollars. Zip2 og den økonomiske gevinst markerede startskuddet på et iværksættereventyr uden sidestykke.

Med pengene fra salget af Zip2 valgte Musk at stifte X.com. X.com var et online finansielt service- og e-mailbetalingsselskab, som efter kort tid fusionerede med selskabet Confinity, som havde opfundet den pengeoverførselsservice, som vi i dag kender under navnet PayPal. Endnu en succes var under opsejling. PayPal blev solgt i 2002 og køberne var eBay. Internetvirksomheden eBay købte PayPal for 1,5 milliarder amerikanske dollars i aktier. Heraf fik Musk 165 millioner dollars, da han ejede 11,7 procent af PayPal’s aktier.  

Læs også: 5 bøger Bill Gates anbefaler dig at læse i løbet af sommeren 

Space X og Tesla Motors 

Kistebunden var nu fulgt med endnu flere millioner, hvorfor Musk i 2002 startede SpaceX, som udvikler og konstruerer løftefartøjer til brug i rummet. I 2011 udtalte Elon Musk, at hans drøm er at sende mennesker til Mars inden for en tidsperiode på 10-20 år.

Efter finanskrisen i 2008 overtog Musk Tesla Motors. Han indtrådte i ledelsen som administrerende direktør og produktudviklingsarkitekt. En stilling han stadig varetager i dag. Siden overtagelsen af Tesla har Musk også etableret virksomheder som Solar City, OpenAI og Boring Company. Resten er historie, som man siger.

Det er altså en respekteret, ekstremt rig, klog, nytænkende, kontroversiel og kyndig mand, der herunder vil give dig 5 råd til livet som iværksætter.

Læs også: 10 mærkværdige ting du ikke vidste om Mark Zuckerberg 

5 gode råd til iværksætteren

1. Hav et mål  

Ifølge Elon Musk er det ikke nok, at have et mål om at tjene mange penge eller at blive forfremmet til en bestemt stilling. Det er vigtigt at have et mål der både er spændende og meningsfuldt. Du skal finde ud af hvordan du kan lave ting bedre, eller bruge tid på at lave noget der har stor betydning for dig.

2. Søg kritik

Det er vigtigt, at du ikke bilder sig selv ind, at dine ideer er ufejlbarlige og geniale. Du bør opsøge, så meget feedback du overhovedet kan fra de mennesker du stoler på. Sørg for at du altid er tro mod dig selv, dine mål og dine idealer, så du ikke jagter urealistiske drømme af de forkerte grunde. Vær åben for kritik og vær taknemmelig når dine nærmeste fortæller dig, at du bør overveje nogle aspekter af dine planer.

3. Hold dig til én ting af gangen    

Ifølge Elon Musk er det vigtigt, at man ikke forsøger at drive flere imperier og virksomheder på samme tid. Du bør koncentrere dig om at opbygge én virksomhed af gangen og give den ene virksomhed alt hvad du har. Du skal samtidig arbejde hårdere og længere end alle andre. Det er den eneste måde du kan ordne mere på mindre tid og få et forspring til dine konkurrenter.

4. Vær ikke bange for at fejle  

At fejle er en helt naturlig del af en innovationsproces. Man skal derfor omfavne de fejl man laver. Hvis du tænker, at en idé højst sandsynligt fejler, så bør du give ideen et skud alligevel. Det handler om at tage chancen. På golfbanen bruges begrebet “den skal have chancen”, når en golfspiller putter for kort. Hvis bolden spilles for kort og ikke når forbi hullet, har den aldrig fået chancen for at gå i. Det samme gælder med innovation ifølge Elon Musk. At fejle er en nødvendig komponent i innovation, hvorfor du ikke bør være bange for det.

5. Du skal vælge at være ekstraordinær

Ifølge Elon Musk, “kan folk vælge at være ordinære”. Du skal vælge at være det modsatte. Du skal udfordre og stille spørgsmålstegn ved normerne. Gør det uventede. Ifølge Musk skal du altid stræbe efter de store mål og gerninger.

Læs også: 5 podcasts alle iværksættere bør downloade i dag 

Infografik over Elon Musk’s karriere fra start til nu:

Kilde: Adioma

OPRET DIT NYE SELSKAB HER