google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

5 gratis værktøjer der gør en designer overflødig

5 gratis værktøjer der gør en designer overflødig

Visuelt indhold har for alvor vundet indpas. Det er blevet mere værdifuldt end alle andre kommunikationsformer. Der kan sættes direkte lighedstegn mellem god visuel marketing og flere læsere, følgere, leads, klienter og øgede indtægter. 90 procent af al den information der transmitteres til hjernen er visuelt. Der er dog et men, og det består i det faktum, at visuel markedsføring kan være dyrt. Små virksomheder har ofte ikke råd til, at ansætte en fuldtids-designer, da omkostningerne i opstartsfasen helst skal holdes nede. Det betyder dog ikke, at du er nødsaget til at droppe den visuelle markedsføring.

Du kan nemlig selv blive en habil designer ved hjælp af nogle gratis værktøjer. Du kan udarbejde alt fra indlæg til sociale medier, infografik til e-bøger og flyers med de rigtige værktøjer. Dette blogindlæg præsenterer dig for fem gratis værktøjer, der gør det muligt for dig, at designe iøjnefaldende visuelt indhold.

Herunder har du nogle statistikker, der belyser, hvorfor visuelt indhold har høj værdi:

  • Når mennesker får information tilvejebragt verbalt husker de kun 10 procent af informationen tre dage efter. Hvis de derimod er blevet præsenteret for et billede, sammen med den verbale information kan folk huske 65 procent af informationen tre dage efter.
  • 74 procent af marketingsfolk, der arbejder med sociale medier, bruger visuelle aktiver i deres markedsføring på sociale medier.
  • Infografikker genererer flere likes og bliver delt tre gange så meget, som alle andre typer af indhold.     

Coolors

Coolors er et yderst smart værktøj, der kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige farvetema til dit nye visuelle design. Det kan være en svær opgave, at finde farver der passer godt sammen, hvis man ikke er uddannet designer, men Coolors hjælper dig godt på vej. Programmet viser dig hvilke farver der komplimenterer hinanden. Det eneste du skal gøre, er at trykke på “space”, hvorefter Coolors viser dig farver der passer til hinanden. Når du finder en farve du kan lide, kan du låse den udvalgte farve,  og derefter opdaterer de omkringliggende farver, indtil du finder en kombination der virker tiltalende. Det er faktisk ret smart.

Type Genius

Nu hvor du har fundet dit farvetema er det tid til at finde en god skrifttype. Type Genius er et simpelt, overskueligt og godt program, når du skal identificere den rette skrifttype. Dette program giver dig mulighed for at finde den perfekte skrifttype ved at sammensætte forskellige skrifttyper til dit design. Du skal blot udvælge en skrifttype, hvorefter programmet automatisk matcher denne skrifttype med en anden, som komplimenterer den du har udvalgt. Dertil viser programmet et eksempel på de to skrifttyper i samspil.

Pexels

Nu har du styr på farvetemaet og skrifttypen, men du mangler et godt billede der kan være med til at sælge dit budskab. Det er bredt anerkendt faktum, at der i kommunikationsbranchen cirkulerer en ondsindet stemning overfor de såkaldte stock-photos, men hvis du gør dit forarbejde godt nok, så kan du sagtens benytte stock-photos i din markedsføring. Der findes uanede mængder af gode stock-photos, men en god tommelfingerregel er, at holde sig fra de billeder der virker alt for opstillede. På Pexels.com kan du finde rigtig mange gode, gratis og brugbare billeder i høj kvalitet. Du skriver blot dit foretrukne billede-emne ind i søgefeltet, hvorefter du bliver eksponeret for billeder indenfor det specifikke område. Pexels.com kan være et godt sted at starte, hvor du med tiden kan opgradere til betalingssider som Shutterstock eller Adober Stock, hvor billedmaterialet er af højere kvalitet.

Visme

Visme er fremragende program, hvis du vil forvandle dine ideer til iøjnefaldende, læservenlige og kvalitetsfulde infografikker. Med Visme har du mulighed for at skabe dine egne infografikker og præsentationslides fra bunden, men du kan også tilgå et hav af templates, som gør arbejdet lettere. Du skal være opmærksom på, at du kun kan designe tre produkter med den gratis version. Herefter skal du betale for dine designs.

Canva

Canva er et perfekt værktøj, hvis du ønsker at kreere iøjnefaldende og æstetisk flotte billeder til dine sociale medier. Canva tilbyder et hav af skabeloner, som kan være fordelagtige at bruge, men de giver dig også muligheden for at skabe dit helt eget design. Det smarte ved Canva er, at de skabeloner du bliver tilbudt, er inddelt i kategorier, som passer til det medie du gerne vil målrette dine billeder til. Der er skabeloner til Facebook-annoncer, Twitter-opslag, Instagram-opslag og mange andre. Du uploader din egne billeder og kan nemt tilføje tekst og grafik og skabe et stærkt visuelt udtryk. Når du opretter en gratis profil, får du også muligheden for, at Canva gemmer dine designs og de billeder du selv uploader. Canva er et exceptionelt godt program, som du helt klart bør tjekke ud. Følg os på Facebook og få flere gode råd til din markedsføring.