google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

10 mærkværdige ting du ikke vidste om Mark Zuckerberg

10 mærkværdige ting du ikke vidste om Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg er en af de mest fremtrædende CEO’s i verden og det han har opnået i en alder af 32 år, er uden sidestykke.

På trods af det faktum, at mere end en milliard brugere bruger Facebook hver måned, og at han har doneret milliarder af kroner til medicinsk forskning gennem organisationen Chan Zuckerberg Initiative, er det vigtigt at huske, at Mark Zuckerberg blot er et menneske, som har særheder ligesom alle os andre. Læs om 10 af de mest iøjnefaldende særheder herunder:

1. Han var opfinder i folkeskolen

Da Zuckerberg var 12 år gammel, skabte han et beskedprogram, som han kaldte Zucknet. Mark Zuckerberg skabte Zucknet for at hjælpe hans far, som var tandlæge. Zucknet havde til formål at give Edward Zuckerberg besked om, hvornår hans patienter ankom til tandlægeklinikken.

2. Hans syn er årsagen til farvevalget på Facebook

 Facebooks logo er blåt fordi Zuckerberg er farveblind og ikke kan se røde og grønne farver.

3. Han er definitionen på flersproget

Zuckerberg har altid været interesseret i gamle sprog, såsom Latin og han kan tale flydende kinesisk. Han studerer på dagligt basis forskellige sprog, men hovedfokus er på det kinesiske.

Læs også: 5 bøger de fleste millionærer læser inden de fylder 30 

4. Han mødte hans kone i køen til toilettet 

Zuckerberg og hans kone Dr. Priscilla Chan er nu forældre og verdenskendte filantropister, men deres første møde var mindre elegant. Det nu lykkeligt gifte verdenspar stødte for første gang ind i hinanden i en kø til toiletterne til en privatfest på Harvard.

5. Han ser op til Steve Jobs

Steve Jobs’ dristige og kyniske lederstil inspirerede Zuckerbergs til udformningen af hans første visitkort. Herpå havde Zuckerberg skrevet: ”I’m CEO, bitch”.

6. Han har ansat folk til at tage sig af hans Facebookprofil

Efter sigende har Zuckerberg ansat et hold på 12 mennesker til at tage sig af hans privat Facebookprofil. Det udvalgte hold overvåger kommentarer på profilen, skriver hans indlæg og tager de billeder, som bliver brugt på siden.

7. Han er gode venner med Vin Diesel

I et interview med The New York Times fortalte actionhelten hvordan det umage makkerpars venskab er: “We were hanging out up at Facebook about two years ago, and I was excited about Fast 7. He said, ‘You know what movie I´d most like to see is the return of Xander Cage. It’s at a point where if Mark and I are together and if I quote a line from a character I played, and I do it slightly wrongly, he´ll correct mere. It’s embarrassing!”

8. Hans signatur T-shirt koster mellem 300 og 400 dollars

Stort set hver gang man ser Mark Zuckerberg er han iklædt en grå T-shirt, en hættetrøje, et par jeans og nogle Nike sneakers. Der er dog en helt speciel grund til, at han har det samme tøj på stort set hver dag. I 2014 blev han spurgt ind til hans simple garderobe, hvortil han svarede: ”I really want to clear my life to make it so that I have to make as few decisions as possible about anything except how to best serve this community.”

Det er dog ikke en helt almindelig grå T-shirt Mark Zuckerberg spankulerer rundt I. Det er en T-shirt som er produceret af den italienske designer Brunello Cucinelli, som koster mellem 300 og 4000 dollars. Virksomheden Vresh Clothing, har som en sidebemærkning studeret den ikoniske t-shirts farver, materialer og mål, så de har kunne skabe en efterligning til en billige pris til dem der gerne vil efterligne Mark Zuckerbergs halvkedelige tøjstil.

9. Hans hund er også verdenskendt

Mark Zuckerbergs ungarske fårehund med navnet Beast har sin helt egen Facebookprpfil. Beast har uden selv at vide det næsten 3 millioner følgere.

Læs også: Bill Gates vej til succes forklaret på ét billede

10. Han er en fitnessentusiast

I 2016 satte Zuckerberg sig et mål om at løbe 587 kilometer i løbet af året. Det mål nåede han midtvejs i løbet af sommeren.