google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Mobiltelefonen – din bedste ven og din værste fjende

Mobiltelefonen - din bedste ven og din værste fjende

Mobiltelefonen stjæler din nattesøvn

Som iværksætter, er det vigtigt at være frisk, veludhvilet og veloplagt. Der er dog ting i din hverdag, der kan ødelægge det for dig.

Vågner du tit om morgenen og føler dig udmattet, udkørt, smadret og uoplagt? Hvis ja, så kan du højst sandsynligt skylde skylden på din bedste ven og værste fjende. Ja din mobiletelefon, tablet og computer er nogle fine men djævelske genstande.

En lang række internationale og nyligt publicerede studier belyser nemlig, at jo tættere på sengetid du bruger dine elektroniske enheder, desto sværere bliver det, at få en god nats søvn.

Menneskets krop opererer efter det man på fagsprog kalder en cirkadisk døgnrytme. Den cirkadiske døgnrytme har indflydelse på hvor frisk du føler dig, i løbet af dagen. Vores hjerner responderer på og bliver påvirket af lys og mørke, hvorfor det blå lys fra din mobiltelefon influerer på det cirkadiske system, når du bruger den lige inden du går i seng.

Kortbølget blåt lys har enorm stor indvirkning på dit humør, dit energiniveau og din søvnkvalitet. Om morgenen, indeholder sollys høje koncentrationer af dette blå lys. Når dine øjne kommer i direkte kontakt med dette lys, stopper blålyset produktionen af det søvninducerende hormon melatonin, hvilket betyder at du kvikker op og bliver frisk. Om aftenen mister solstrålerne deres blå lys, hvilket giver din krop mulighed for at producere melatonin og derigennem gøre dig træt.

Bruger du eksempelvis din telefon kl 01 om natten, hvor du i ligge i din dybeste søvn, vil det blå lys fra telefonen forvirre dit indre ur og overtale din hjerne til at fortælle din krop, at du skal være vågen.

Læs også: 6 vaner der dræber din produktivitet 

Der findes en løsning

For at opnå den bedst mulige søvn, bør du gøre dit soveværelse til en teknologi-fri zone. Ved at gøre det og samtidig undgå, at bruge dine teknologiske enheder en halv til en helt time før du går i seng, optimerer du mulighederne for en optimal søvn og døgnrytme. Som resultat vil du være mere frisk, veloplagt, engageret og målrettet.

Se hvordan du kan sikre en god nats søvn i infografikken fra sengetøj-virksomheden Boll & Branch, herunder:

Kilde: The Entrepeneur