google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Nordea vil låne flere penge til iværksættere

Nordea vil låne flere penge til iværksættere

Som led i en strategi om at sætte kunderne i centrum har Nordea indgået samarbejde med et EU-program. Programmet har til hensigt at låne penge til innovative virksomheder.

Kunden i fokus

Nordea har indgået et samarbejde med EU-programmet Innovfin om finansiering af virksomheder som en del af bankens overordnede strategi om at sætte kunden i fokus. Nordea er den første bank i Danmark, der tilbyder finansiering med InnovFin Garanti fra den Europæiske Inveteringsfond EIF.

”InnovFin er et helt konkret resultat af vores arbejde med at tænke kunder ind i alt, hvad vi laver. Og det virker,” udtaler bankdirektør med ansvar for Nordeas erhvervskunder Bjørn Bøje Jensen til Børsen.

Læs også: Det skal du overveje når du vælger erhvervskonto 

Samarbejdet muliggør en fordobling af lånebeløbet

Nordeas samarbejde med InnovFin baserer sig på, at InnovFin stiller en garanti på 50 procent for det udlån, som Nordea beslutter sig for at udstede.

Nordea har i denne forbindelse fuldmagt til at kreditvurdere de respektive kunder og ansøgere. Virksomhederne kan kun blive godkendt til lån, hvis de lever op til de vilkår, der normalt gør sig gældende for Nordeas virksomhedslån. Det nye samarbejde giver dog Nordea mulighed for at udlåne betydeligt større beløb:

”Hvis vi forestiller os en virksomhed, som normalt kunne få et lån på 500.000 kr., der kan vi i stedet måske gå op på 1 mio. kr, fordi vi har en mulighed for at forpligte os i højere grad med denne garanti,” siger Bjørn Bøje Jensen.

I forlængelse heraf understreger Bjørn Bøje Jensen, at Nordea higer efter at arbejde på kundens præmisser i stedet for på bankens præmisser.

”- og det er jo den retning, vi gerne vil bevæge os i både med vores digitale løsninger og i vores rådgivningsløsninger,” siger Bjørn Bøje Jensen.

Læs også: Sådan får du fradrag for virksomhedens omkostninger 

Finansieringsgaranti fra den Europæiske Investeringsfond

Nordeas erhvervskunder kan nu se frem til at få lån med garanti fra det EU-støttede vækstprogram InnovFin. Nordea har fået fuldmagt til at vurdere, om behovet for finansiering opfylder et af de i alt 12 krav, det kræver at benytte ordningen.

”Rigtig mange af vores erhvervskunder vil få gavn af det nye samarbejde. Vi vil kunne tilbyde vores erhvervskunder finansiering mere smidigt – og vi vil kunne forpligte os i højere grad og til en konkurrencedygtig pris, fordi InnovFin-programmet stiller garanti for halvdelen af lånet,” siger Bjørn Bøje Jensen.

Nordea i Finland har siden 2018 udstedt lån med InnovFin-garanti for mere end 450 millioner kroner, mens Nordea i Sverige lancerede ordningen for blot få måneder siden. Nu er det så Nordea i Danmarks tur til at tilbyde sine erhvervskunder InnovFin-garanterede lån. Lånerammen spænder som udgangspunkt fra 250.000 kroner til 56 millioner kroner.

”Vi låner kun penge ud til projekter, som vi vurderer, vil styrke virksomheden. På den lange bane er en ordentlig kreditvurdering bedst for både Nordea, virksomheden og samfundet som helhed. Vores kreditvurdering sker ud fra de samme kriterier, hvad enten lånet kan finansieres med hjælp fra InnovFin eller ej,” understreger Bjørn Bøje Jensen.

Læs også: Guide: Sådan omdanner du dit IVS til et ApS 

Læs mere om InnovFin-ordningen her