google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Ny produktivitets trend: Iværksættere i Sillicon Valley faster

Ny produktivitets trend: Iværksættere i Sillicon Valley faster

I en verden hvor overvægt, diabetes og andre kroniske sygdomme rammer flere og flere, er der kommet en ny og bemærkelsesværdig trend i Sillicon Valley. I Sillicon Valley, som er et af verdens epicentre for kreativitet, teknologisk udvikling og innovation, er de kloge hoveder begyndt at faste. Det er der en helt bestemt grund til.

Sillicon Valley er stedet hvor ideer, der på papiret virker uladsiggørlige bliver bragt i live og skaber succes. I øjeblikket er der flere ledere i Sillicon Valley der overbeviser medarbejdere om at faste, for at opnå mentalt overskud, øget koncentration og resistens overfor livsstilsygdomme.

Det er et bredt anerkendt faktum, at det at faste har positiv effekt på vægttab, men stort set alle ledere og højtprofilerede iværksættere i Sillicon Valley faster fordi de herigennem kan forbedre deres mentale tilstand og blive mere effektive.

Læs også: 6 vaner der dræber din produktivitet 

Derfor faster iværksætterne

Der er mange former for faste, men den mest populære er den såkaldte “periodisk faste”. Under periodisk faste spiser man i en periode på 8 timer i løbet af dagen og spiser derefter ikke i de næste 16 timer. Selvom den videnskabelige litteratur endnu ikke har fastlagt fordelene ved afbrudt faste på raske voksne mennesker, så viser forskningen at afbrudt faste har flere positive fordele på dyr og ældre mennesker.

Flere undersøgelser på dyr viser nemlig, at der er en kobling mellem periodisk faste og et længere liv. Lavere blodtryk, blodsukker- og kolesteroltal er nogle af de gevinster, der kan være ved at faste.

Det at faste, er kendt for at nedbringe antallet af neurodegenerative sygdomme som Alzheimers, Parkinson og Huntingson’s. Andre studier belyser at faste kan føre til forbedret hukommelse.

Ved at spise i et bestemt og kort tidsrum, giver man kroppen og hjernen lov til at reparerer sig selv, hvorved kroppen udskiller en masse affaldsstoffer. Dette er en af grundene til at menneskets mentale tilstand forbedres ved at faste. At faste kan dog også forbedre helbredet på den lange bane. Flere studier belyser en reduceret risiko for hjertekarsygdomme, øget resistens over for kræft og langsommere tegn på aldring, som nogle af fordelene ved periodisk faste.  

For iværksættere er mange af fordelene ved faste forbundet med simplicitet og tidsoptimering. Ved at spise en eller to gange mindre om dagen betyder det, at du ikke spilder tid på opvask, at du ikke skal bruge flere timer på restauranter og at du sparer en masse penge. Dette kan ifølge iværksætterne direkte oversættes til øget frihed og mere tid, da du undgår en masse “spildtid” og som enhver iværksætter ved, så er tid lig med penge.

Mange vil måske argumentere for, at et liv der handler om at skippe måltider er uholdbart og kortsigtet, men som undersøgelserne belyser, er det at faste ikke kun mere belejligt, men også sundere og mere effektivt.

Læs også: Mobiltelefonen – den bedste ven og din værste fjende

Det sker i kroppen, når du faster

Når du faster, bliver cellernes stofskifte påvirket. Din krop vil først og fremmest sørge for at tømme sine sukkerdepoter, og når de er tømt, begynder den at forbrænde fedt. Du vil automatisk spise færre kalorier end normalt, og derfor vil du højst sandsynligt tabe dig – hvis du altså ikke spiser dobbelt så meget på de dage, du ikke faster.

Der er mange måder man kan faste på, hvor periodisk faste, som beskrevet tidligere er den mest populære, men der findes flere forskellige faste metoder:

  • Et måltid om dagen – her faster man 22-23 timer om dagen og spiser i et tidsrum på 1-2 timer.
  • Faste en hel dag – her vågner man op morgenen og undlader at spise indtil næste morgen·
  • Indtagelse af færre kalorier – her spiser man under 500-600 kalorier om dagen i et par dage i træk.
  • Forlænget faste – her spiser man ikke i tre, fire eller syv dage i træk.

Alle disse former for faste har specielle karakteristika og forskellige fordele, hvorfor du bær sætte sig ind i den enkelte metoder inden du påbegynder din fase.

Tilbage til Sillicon Valley

Mange i Sillicon Valley praktiserer forlænget faste, hvor de hverken drikker kaffe, spiser eller gør brug af andre supplementer i tre hele dage. Selvom en forlænget faste virker uoverskueligt og urealistisk for dig, så belyser flere tilhængere af metoden, at de føler et større mentalt overskud, har mere fokus og er mere kvikke. Når alt kommer til, så belyser menneskets historie, at vi har været jægere/samlere med begrænset adgang til mad. At faste er en del af menneskets DNA.

Det er dog vigtigt, at pointerer, at mennesker med hjerteproblemer eller andre sygdomme bør besøge en læge inden påbegyndelse af en mere drastisk faste – specielt forlænget faste. At faste stresser kroppen og skal ikke gøres med hovedet under armen.       

Kilde: The Entrepreneur