google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Sådan blev Pokemon Go en verdenssucces

Sådan blev Pokemon Go en verdenssucces

Pokemon Go – en verdensomspændende succes

De fleste husker, da Pokemon Go for alvor blev en landeplage. Folk i alle aldrer vandrede rundt i gadebilledet med deres mobiltelefoner i en tilstand af spændning, nysgerrighed og ren ekstase. Jagtinstinktet blev for første gang siden vikingetiden tilfredsstillet for alvor, og en hæmningsløs kamp om virtuelle dyr var fløjtet igang.

Pokemonjægere over hele verden tvang deres luksuslegeme ud af sofaen for at fange de populære Pokemons. Mange tog på jagt med stolthed, mens andre jagede i smug, da Pokemon-jagt er og bliver en anelse tabubelagt. Tabubelagt eller ej, Pokemon Go bragte mange gode ting med sig. Kiloene raslede af tidligere overvægtige, læskedrikkende, chipsspisende individer, som gik og løb flere kilometer for at fange deres yndlings-pokemon. Pokemon Go faciliterede nye venskaber og skabte et spirende socialt rum, hvor folk med vidt forskellige baggrunde og interesseområder kunne mødes og gå på jagt sammen. Pokemon Go gav augumented reality liv og blev en verdensomspændende succes.

Men hvordan startede dillen og hvem var ophavsmændende bag den digitale genistreg? En amerikansk mand ved navn John Hanke fik en idé, som skulle vise sig, at være rigtig god.

Kilde: Anna Vital