google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Tjen penge på at blogge

Tjen penge på at blogge

Overvejer du at starte, er du netop begyndt, eller har du blogget i en længere periode? Hvis ja, så kan de følgende tips have stor værdi for netop dig. I dette blogindlæg vil vi nemlig give dig nogle råd, som gør det muligt at tjene penge på din blog.

1. Henvis folk via affiliate links

Hvad er affiliate markedsføring? Kort forklaret er affiliate markedsføring en marketingsstrategi der går ud på at linke til andre personer eller virksomheder. Når du eksempelvis linker til en webshop fra din blog, kan du tjene penge på at dine læsere køber det givne produkt eller de ydelser du linker til. Lad os antage at du skriver en modeblog og du linker til en rød kjole fra Calvin Klein. Hvis du kan få dine læsere til at følge linket og købe kjolen, vil du tjene en vis procentdel af salget. Procentsatsen vil variere fra udbyder til udbyder, men ligger ofte mellem 5-10 procent.

Sådan kommer du i gang:

 • Opret en bruger hos Partner-Ads.dk, Adservice, Webgains eller Adtraction.
 • Ansøg herefter om godkendelse hos en relevant webshop, som komplimenterer dit blogunivers, og afvent godkendelse.
 • Indsæt herefter dine affiliate-links på din blog, så du kan begynde at tjene penge.

Hvis du gerne vil undersøge, om en given hjemmeside (fx Bestseller) har et affiliate program, så kan du bruge Adfinder.dk til at finde ud af det.

Læs også: Kan din blog blive en succes? Sådan identificerer du dine muligheder for en god indkomst

2. Lav sponsorerede indlæg

Hvad er et sponsoreret indlæg? Kort forklaret er et sponsoreret indlæg et indlæg som en given virksomhed betaler dig for at skrive. Hvis du har en blog med mange besøgende, så kan du tjene betydelige summer på dette. At tjene penge på sponsorerede indlæg kræver som udgangspunkt at du har en del besøgende på din blog, da virksomhederne skal kunne se et økonomisk potentiale i at investere i netop dit indhold.

Sådan kommer du i gang:

 • Såfremt du allerede har en del besøgende på din blog, så kan du med fordel springe til punkt 2. Hvis du er nystartet blogger, så bør du bruge tid på at generere mere trafik inden du overvejer punkt 2.
 • Kontakt relevante webshops eller brands, og hør dem om hvorvidt de kunne have interesse i at sponsorere et af dine indlæg. Du bør koncentrere dig om at pitche din idé ordentligt, så dine ideer fanger virksomhedernes interesse.
 • Skriv herefter det sponsorerede indlæg og modtag penge for dit arbejde.

Det er vigtigt at overveje hvor meget sponsoreret indhold du har i sinde at producere, da store mængder af sponsoreret indhold kan have konsekvenser for din blogs troværdighed.

Læs også: Sådan tiltrækker du kunder med Instagram-stories

3. Skriv anmeldelser af produkter

Det at skrive anmeldelser af produkter minder til forveksling om at producere sponsoreret indhold. Forskellen består dog i, at du som udgangspunkt ikke tjener penge på anmeldelser, men derimod får det produkt eller den ydelse du anmelder og promoverer. Det er dog i denne forbindelse vigtigt at være opmærksom på, at det er de færreste virksomheder, der vil give dig et produkt du kan anmelde, hvis ikke de har en forsikring på, at anmeldelsen bliver god. Du kan altså risikere at skulle gå på kompromis med din objektivitet og oprigtighed, når du anmelder produkter.

Sådan kommer du i gang:

 • Kontakt relevante webshops og hør om de kunne have interesse i at sende produkter til dig, så du kan anmelde dem på din blog.
 • Skriv herefter anmeldelsen og behold produktet til privat brug efterfølgende.

Læs også: Tag dine produkter på Instagram og øg omsætningen

4. Sælg produkter på din blog

Du kan også tjene penge ved at forvandle en del af din blog til en webshop. Blogger du eksempelvis om mode, så kunne det i denne forbindelse være nærliggende, at du kunne lave en underside, hvor du sælger modetøj. Du kan bruge din blog til at promovere de produkter du gerne vil sælge, som enten kan være produkter du selv producerer eller produkter du sælger for andre.

Hvis du vælger at sælge andre brands produkter, så kan du med fordel aftale en fast procentsats per salg, som faciliteres via din blog. Dette kan du aftale direkte med ejerne af det respektive produkt, men du kan også her gøre brug af affiliate marketing. Der findes flere produktkataloger på både Adtracktion, Adservice og Partnerads, som du kan implementere på din hjemmeside. Såfremt du ikke er et teknisk geni, kan du med fordel søge ekstern hjælp til implementeringen af ovennævnte.

Sådan kommer du i gang:

 • Find de produkter eller det produkt, du gerne vil sælge på din blog.
 • Sæt produktet til salg på en underside på din blog.
 • Promover produktet/produkterne via din blog eller gennem andre kanaler såsom Facebook og Instagram.

Læs også: Sådan laver du din første Facebook-annonce 

5. Bliv en del af et bloggernetværk

Hvis det at stå for annoncering og alt det tekniske selv afskrækker dig, kan du også vælge at blive en del af et bloggernetværk. Det respektive bloggernetværk vil stå for at placere annoncer på din blog. Fordelen herved består i at bloggernetværket håndterer annoncørerne og varetager det tekniske arbejde på din blog. Ulempen er dog, at bloggernetværkerne som oftest tager en stor del af kagen, hvilket betyder at dine indtægtsmuligheder mindskes.

Sådan kommer du i gang

 • Opsøg et bloggernetværk, som beskæftiger sig med netop din niche.
 • Ansøg om at blive en del af bloggernetværket.
 • Skab godt indhold der generer trafik til din blog.

Læs også: 3 vigtige råd til markedsføring på Facebook (infografik)