Guide: Start virksomhed i Danmark som udlænding

Guide: Start virksomhed i Danmark som udlænding

Har du også overvejet at stifte eget selskab? 

Er du udlænding og ønsker at starte egen virksomhed i Danmark? Hvis ja, så er du endt det helt rigtige sted. På Billigselskab.dk kan du nemlig nemt, hurtigt og billigt stifte dit nye selskab, så du kan drive virksomhed i Danmark. Der er dog nogle få aspekter du skal være opmærksom på inden du springer ud i livet som selvstændig.

Du kan sagtens starte virksomhed i Danmark som udlænding

Det er muligt at starte egen virksomhed i Danmark som udlænding, men der er som nævnt et par aspekter man skal være opmærksom på. Du skal nemlig efterleve følgende retningslinjer:

  • Du kan ikke stifte en enkeltmandsvirksomhed. Du skal stifte enten et IVS, ApS eller A/S selskab.
  • Der er ingen krav til, hvor du som ejer af dit nystartede selskab bor, men selskabet skal have hjemadresse i Danmark.
  • For at blive godkendt til at drive virksomhed i Danmark skal du legitimere dig selv ved at uploade en kopi af dit pas, oplyse din bopæl og dit nationale personnummer. Dette skal gøres på virk.dk ved CVR-registreringen. Såfremt ejeren er et selskab, skal en dansk eller engelsk udgave af selskabets registreringsbevis uploades.

Hvilken selskabsform bør jeg vælge?

Hos Billigselskab.dk kan du vælge at stifte dit selskab som et anpartsselskab (ApS) eller et iværksætterselskab (IVS). De to selskabsformer har forskellige karakteristika, som du kan stifte nærmere bekendtskab med herunder:

Stift dit nye selskab som et iværksætterselskab (IVS)

At stifte et iværksætterselskab er en god løsning, hvis dit økonomiske råderum ikke er det største. Det er nemlig muligt at stifte et IVS med kun 1 kr. i selskabskapital. I et IVS kan selskabskapitalen være mellem 1 kr. og 25.000 kr.  I denne sammenhæng skal du stifte dit selskab med en egenerklæring som dokumentation for, at selskabskapitalen er eksisterende og gyldig. Det er muligt at stifte IVS med op til 49.999 kr. i kapital, dog kræver det godkendelse fra en revisor, advokat eller bank, hvis kapitalen er over 25.000 kr.

I et Iværksætterselskab skal du opspare mindst 25 procent af dit selskabs årlige overskud indtil selskabet har en kapital på 50.000 kr. Herefter kan iværksætterselskabet omdannes til et anpartsselskab. Læs og lær mere om iværksætterselskaber her.

Stift dit nye selskab som et anpartsselskab (ApS)

Et anpartsselskab kan stiftes af en eller flere personer. Hvis du vælger at stifte selskabet sammen med andre, er det en god ide at udarbejde en ejeraftale, så der er styr på formaliteterne. Ifølge Selskabsloven er der for anpartsselskaber et krav om, at der skal kunne forefindes minimum 50.000 kr. i selskabskapital, når selskabet oprettes. Dette krav er opfyldt, når kapitalen står på din advokats klientkonto. En klientkonto er en konto, der indeholder betroede midler, som kun kan bruges af ejeren af kapitalen – et anpartsselskab i dette tilfælde. En af fordelene ved et anpartsselskab er, at du ikke hæfter for tab. Helt konkret vil dette sige, at du ikke kan komme til at hæfte personligt, hvis du eksempelvis skylder en leverandør penge. Sidstnævnte kan i denne forbindelse opkræve alle værdierne i dit selskab, men kan ikke kræve tilbagebetaling fra din personlige formue. Læs og lær mere om anpartsselskaber her.

Brug vores formular og opret dit nye selskab nemt, hurtigt og billigt

Da de lovmæssige krav for oprettelse af et selskab er mange og til tider uoverskuelige, kan det være en god ide at overlade denne proces til professionelle, så du undgår at spilde unødvendige ressourcer. Hos Billigselskab sørger vi for, at alle dokumenter bliver udformet efter reglerne i selskabsloven, så dit selskab er juridisk gyldigt. Vi sørger også for den digitale registrering hos Erhvervsstyrelsen samt godkendelse af kapitalen via vores advokats klientkonto. Du kan trygt overlade oprettelsen af dit nye selskab til os.