Få 50.000 kr. retur skattefrit

Få 50.000 kr. retur skattefrit

Der er mange spørgsmål der trænger sig på, når man vil starte et nyt selskab. Nogle har prøvet det før, mens andre er helt grønne på området. Af netop denne grund er det yderst essentielt, at have styr på hvilke selskabskonstruktioner, der stemmer bedst overens med netop dine virksomhedsdrømme.

Der er én selskabskonstruktion der skiller sig markant ud fra de andre, da denne model sparer dig for en stor sum penge. Den mest populære konstruktion er, at etablere et holdingselskab (IVS) og et datterselskab (ApS), og det er der flere årsager til.

Igennem ovennævnte model kan du nemlig etablere driftsselskabet som anpartsselskab med det samme. At du kan gøre dette med det samme, sikrer at du undgår kritik for at drive drift igennem Iværksætterselskabet. Det mest iøjnefaldende og fordelagtige aspekt er dog, at du får 50.000 kr. retur i sidste ende, ved at gøre brug af denne model. De 50.000 kr. du skal bruge til oprettelse af anpartsselskabet ender nemlig i dine egne lommer. Dette sker helt og aldeles skattefrit, da de bliver betragtet som afdrag på gæld. Der er i denne forbindelse en særdeles vigtig forudsætning, og det er, at driftsselskabet tjener nye penge.

Sådan fungerer det

I modellen herunder kan du se hvilke fordele etablering af et holdingselskab (IVS) og et datterselskab (ApS) kan give dig:

Ved at oprette holdingselskabet som IVS kan du få de 50.000 kr. tilbage, som du bruger til at stifte anpartsselskabet med. Det kan du gøre fordi de 50.000 kr. registreres som et egentligt lån til det nyetablerede Holdingselskab (IVS). Når holdingselskabet er etableret kan du oprette datterselskabet (ApS) for de lånte penge. Indskuddet til datterselskabet (ApS) er låste midler, hvilket betyder, at disse er bundet til datterselskabet (ApS). Såfremt datterselskabet får succes med driften, vil datterselskabet indtjene nok penge til at kunne dække lånet, som du optog ved etablering af holdingselskabet. Dette gør driftsselskabet i stand til (efter selskabsskat på 22%) at udlodde skattefrie midler til Holdingselskabet (IVS), hvorefter holdingselskabet (IVS) kan afdrage på gælden til dig. Du får hermed dine egne penge retur. Ved at benytte dig af denne model får du dine midler tilbage indenfor forholdsvis kort tid, hvor du ved andre selskabsmodeller må vente til du en dag lukker alle dine virksomheder. Holdingselskabet (IVS) fungerer altså som opsparing og pengetank, hvorimod datterselskabet (ApS) tjener pengene for dig.

Fremgangsmåde

  1. Du skal oprette et IVS som holdingselskab – Se link nedenfor. IVS Holding vil koste 495 kr. + moms og gebyr – Det kan bestilles her

    Hvis du er i tvivl, læs denne artikel

  2. Herefter skal du oprette et ApS, hvor du under “stifterne” vælger virksomhed, og så indsætter det nye IVS Holdingselskab du har lavet. Ved CVR nr. skriver du blot 00000000, så indsætter vi det når vi har det.
    I ApS’et, kan du så tilføje diverse pligter du ønsker at blive registreret for. Du kan evt. vælge vores ApS pakke, hvor alle pligter er inkluderet. ApS Drift vil koste 995 kr. eller 1.495 kr. + moms og gebyr afhængig af hvilken pakke du vælger. ApS Drift kan bestilles her
  3. Når det hele er færdigt fra vores side, skal du oprette et gældsbrev mellem dig privat og dit nye IVS Holding.

Herefter vil din nye selskabskonstruktion være klar, og du kan nu begynde at optjene overskud, så du til sidst kan få tilbagebetalt dit lån.