google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Overblik: 7 nye lovændringer i første halvår 2018

Overblik: 7 nye lovændringer i første halvår 2018

1. Nye regler i selskabsloven

Den 1. Juli 2018 træder en række ændringer i selskabsloven i kraft. Det bliver blandt meget andet billigere at stifte et aktieselskab. Dertil indføres skrappere krav til registrering af reelle ejere i et selskab. Ændringerne i lovgivningen har vi beskrevet i et tidligere blogindlæg, som du kan læse her.

2. Ny mulighed for beskyttelse af privatadresse i CVR

En ny lovændring gør det muligt for personer, der står nedskrevet i CVR-registret, at få adressebeskyttelse fremover. De nye regler om adressebeskyttelse forventes at træde i kraft den 1. Juli 2018.

Læs mere her

3. Ny lov om forretningshemmeligheder

Den 9. Juni 2018 trådte den nye lov om forretningshemmeligheder i kraft. Igennem denne lov er din virksomhed nu bedre sikret mod misbrug og får nye sanktionsmuligheder.

Læs mere her 

4. Ny databeskyttelseslov

Den 17. Maj vedrog Folketinget den nye databeskyttelseslov. Den trådte i kraft d. 25 maj samtidig med, at EU’s velkendte og til tider omdiskuterede databeskyttelsesforordning (GDPR) blev udrullet.

Læs mere her 

5. Reglerne for medarbejderaktier er blevet udvidet

Det er nu blevet muligt for arbejdsgivere, at tilbyde ansatte medarbejdaktier til en værdi af 20 procent af årslønnen. Dette til en fortsat fordelagtig beskatning. De nye regler gælder desuden med tilbagevirkende kraft fra 1. Januar 2018.

Læs mere her 

6. Nye gebyrregler for kreditkort

Den 1. Januar 2018 blev den nye “Lov om betalinger” lanceret. Loven betyder, at du ikke længere må opkræve et gebyr, når dine private kunder betaler med kreditkort.

Læs mere her

7. Nye regler i konkursloven  

En ændring i konkursloven fra j.januar 2018 har sat et kæp i hjulet på den såkaldte “konefinte”. Dette betyder direkte oversat, at kreditorer i et konkursbo nu nemmere kan få dækket deres økonomiske krav.

Læs mere her