google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

5 gratis billedbehandlings-programmer til din markedsføring

5 gratis billedbehandlings-programmer til din markedsføring

Billeder i høj kvalitet er et must

Billeder er vigtige for din markedsføring. Når man starter egen virksomhed, er det ofte yderst væsentligt, at føre god digital markedsføring. For at dette skal kunne lykkes, skal indholdet være af høj kvalitet. Et af kvalitetsparametrene er, at de billeder man benytter sig af, er af høj kvalitet. Der er ingen tvivl om, at eksempelvis Photoshop kan bringe dit billedbehandlingsniveau helt til skyerne, men der findes også mange glimrende gratis alternativer. Vi har samlet fem billedbehandlingsprogrammer, som vi synes fungerer eminent:

Canva

Canva er et perfekt værktøj, hvis du ønsker at kreere iøjnefaldende og æstetisk flotte billeder til dine sociale medier. Canva tilbyder et hav af skabeloner, som kan være fordelagtige at bruge, men de giver dig også muligheden for at skabe dit helt eget design. Det smarte ved Canva er, at de skabeloner du bliver tilbudt, er inddelt i kategorier, som passer til det medie du gerne vil målrette dine billeder til. Der er skabeloner til Facebook-annoncer, Twitter-opslag, Instagram-opslag og mange andre. Du uploader din egne billeder og kan nemt tilføje tekst og grafik og skabe et stærkt visuelt udtryk. Når du opretter en gratis profil, får du også muligheden for, at Canva gemmer dine designs og de billeder du selv uploader. Canva er et exceptionelt godt program, som du helt klart bør tjekke ud. Følg os på Facebook og få flere gode råd til din markedsføring.

Gimp

Gimp nævnes som det første på denne liste, da det er det billedredigeringsprogram, som kommer tættest på Photoshop. Gimp læner sig meget op af Photoshop, da det indeholder mange af Photoshops funktioner, men brugervenligheden er dog ikke på samme niveau, som sidstnævntes. I Gimp kan du arbejde med avanceret billedbehandling som farvekanaler, lag og markeringer. Det geniale ved Gimp, er at det fungerer godt både på pc og Mac, men også på f.eks. Linux-platforme, hvor denne form for programmer, som oftest ikke virker. Dertil kan Gimp oversættes til mange sprog – inklusivt dansk. Såfremt du er vant til at redigere dine billeder i Photoshop, skal du være opmærksom på, at Gimp’s brugerflade er markant anderledes.

Paint.net

Paint.net er et billedredigeringsprogram, som er lavet til Windows. Brugerfladen i dette program minder meget om Adobes programmer Photoshop og Elements. I dette program kan du gøre brug af mange af de samme værktøjer, som i ovennævnte. Du kan gøre bruge af lag, specielle effekter og du kan fortryde alle dine handlinger, så du altid kan vende tilbage til udgangspunktet. Med Paint.net kan du nå et højt redigeringsniveau, men programmet er også forholdsvis avanceret at bruge. Du kan blive en billedredigerings-haj, hvis du sætter dig ordentligt ind i Paint-net’s univers.

Piktochart

Når du arbejder med markedsføring er gode billeder et must, men ofte kan infografikker også være et godt værktøj, når du skal udbrede dine budskaber. Hvis du er i besiddelse af de rigtige data og gerne vil formidle dem på bedst mulig vis, så er infografik ofte en fordelagtig løsning at vælge. At lave seriøs og god infografik kræver en del arbejde, og i denne forbindelse kan Piktochart hjælpe dig. Du kan gratis starte fra bunden og producere dine egne infografikker, men du kan også tilkøbe færdiglavede skabeloner, som gør arbejdet en del nemmere. Forskellige ikoner, tekstformater og streger er gratis til rådighed, og du kan selv uploade egne billeder og grafiker. At tilgå disse værktøjer, kræver at du opretter en gratis profil via Facebook eller Google.

Ifranview

Det sidste program på listen er Ifranview. Ifranview fungerer glimrende til lynopgaver. Hvis du ikke er interesseret i at bruge flere timer på at redigere dine billeder, kan dette program være en god løsning. Ifranview har ikke ligeså mange smarte funktioner, som de andre programmer på listen, men det har de funktioner du skal bruge, hvis du hurtigt skal redigere dine billeder. Du kan omdøbe, beskære, ændre filformater og filstørrelse, fjerne røde øjne, scanne og udskrive. Retter farver og kontrast, oprette slideshows, tilføje effekter og filtre og meget andet. Ifranview er et godt program med simple funktioner. Programmet fungerer udelukkende i Windows. Ønsker du at starte din egen virksomhed, hvor du kan gøre brug af disse værktøjer, kan du gøre det lige her.