google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

CVR-nummer – sådan får du det

CVR-nummer – sådan får du det

Når du skal starte en ny virksomhed, er det et lovmæssigt krav, at du får et CVR-nummer. Oprettelsen af et CVR-nummer giver for mange anledning til tvivlsspørgsmål, hvorfor vi i dette indlæg vil hjælpe dig på vej.

Sådan opretter du et CVR-nummer

Når du beslutter dig for, at du vil starte en virksomhed, og derfor ønsker at få registreret et CVR-nummer, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen på Virk.dk.

Inden du registrerer din nye virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken virksomhedsform der passer bedst til dine behov. Det er i dag kun muligt at stifte enten en enkeltmandsvirksomhed eller et kapitalselskab. Under kategorien kapitalselskaber kan du vælge at stifte et aktieselskab (A/S) eller et anpartsselskab (ApS).

Det er desværre ikke længere muligt at etablere et iværksætterselskab, da regeringen afskaffede selskabsformen den 9. april 2019.

Læs også: Her er fordelene ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed

En CVR-registrering kan tage tid

Det kan tage lang tid at få gennemført en CVR-registrering, hvis registreringen ikke udfyldes korrekt ved første indsendelse. Mange forsøger sig med, at registrere deres selskaber selv, men grundet de mange lovmæssigheder på området sker det ofte, at ansøgningerne ikke udfyldes korrekt. Dette betyder at ansøgningen om CVR-registrering bliver afvist.

Det er altså vigtigt, at du gør dit forarbejde ordentligt, hvis du beslutter dig for selv at gennemføre CVR-registreringen.

Såfremt din CVR-anmodning efterlever de gældende regler på området, kan du som udgangspunkt forvente en sagsbehandlingstid på omkring to uger ved stiftelse af en enkeltmandsvirksomhed. Hvis du derimod stifter et kapitalselskab, vil du som hovedregel modtage dit nye CVR-nummer inden for 24 timer efter registreringen er indsendt. At opnå ovennævnte sagsbehandlingstider kræver dog, at registreringen er udarbejdet korrekt, og dermed ikke bliver afvist.

Læs også: Derfor bør du stifte et anpartsselskab 

Hvad er et CVR-nummer egentlig?

Kort forklaret, så er et CVR-nummer en given virksomheds identifikationsnummer. Det er et ottecifret nummer, der er unikt for den enkelte virksomhed. Alle virksomheder, der har pligt til og er underlagt krav til at indberette oplysninger til det offentlige skal registreres med et CVR-nummer hos Erhvervs – og Selskabsstyrelsen.

Læs også: De store fordele ved at stifte et holdingselskab 

Stift dit nye selskab nemt, sikkert og hurtigt her