google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Start virksomhed på dagpenge

Start virksomhed på dagpenge

Dagpenge og egen virksomhed

Dagpengesystemet betragtes af mange, som en forvirrende jungle af love og regelsæt, der minutiøst skal overholdes. Lovmæssighederne og de uendelige krav til hvad man må og ikke må, afskrækker mange iværksættertyper fra at tage springet ud i livet som selvstændig. Dette medfører at gode ideer aldrig ser dagens lys. De fleste henkaster drømmen og tankerne om livet som selvstændig, men selvom du er på dagpenge, er der altså mulighed for at starte egen virksomhed. Der er dog en række regler der skal opfyldes. Hvis du er interesseret i at starte din egen virksomhed, kan du gøre det her. 

Som udgangspunkt er det nemlig ikke lovligt at starte virksomhed, når man er på dagpenge fra a-kassen. Du kan dog starte din virksomhed på bi-erhverv, hvilket muliggør at du kan have egen virksomhed og modtage dagpenge samtidigt. For at dette kan lade sig gøre, er der som altid indenfor dagpengesystemet, et regelsæt der skal overholdes.

Disse regler skal opfyldes

  • Du skal kunne sandsynliggøre, at driften af din virksomhed kan foregå uden for normal arbejstid, hvis du skulle få et fuldtidsarbejde. Du skal altså til enhver tid kunne bestride et fuldtidsarbejde på 37 timer, og virksomheden og arbejdsopgaverne må ikke hindre dig i at søge arbejde.

  • På din hjemmeside må der eksempelvis ikke stå, at du kan kontaktes fra 9-14 på alle hverdag, da dette vil være indenfor normal arbejdstid.

  • Hvis din virksomhed er direkte afhængig af, at der bliver udført arbejdsopgaver inden for normal arbejdstid, skal disse opgaver udføres af en ansat.

  • Du har ikke faste træffetider i din virksomhed, der ville kunne forhindre dig i at overtage fuldtidsarbejde med en dags varsel. Du skal jo altid stå til rådighed for arbejdsmarkedet, så længe du er på dagpenge.

  • Du skal være aktivt jobsøgende til fuldtidsarbejde. Dette indebærer, at du søger de lovpligtige jobs hver uge.

  • Du står til rådighed for fuldtidsarbejde. Dette punkt indebærer blandet andet, at du kan deltage i fuldtidsaktivering, uanset hvor meget tid du end bruger på din bibeskæftigelse (virksomhed).

Spørg om lov

Det er yderst essentielt, at du ikke går i gang med drift af din virksomhed, før du har fået lov af din respektive a-kasse. Du skal med din a-kasse udarbejde en skriftlig aftale om, hvad du må og ikke må i forbindelse med drift af din virksomhed. Derfor er det vigtigt at du kontakter din a-kasse og får et konkret svar på hvad dine muligheder er.

Da dagpengesystemet ofte er lettere rigidt, er det en god idé at have helt styr på krav og lovmæssigheder inden man kaster sig ud i virksomhedsopstart på dagpenge. Såfremt du ikke ser de store problemer i at indfri disse krav, kan det at starte virksomhed på bi-erhverv være en både billig og smart løsning. Du slipper for at låne penge i banken og betale af på renter mod at leve op til kringlede regler og få udbetalt dagpenge. Det du tjener på drift af din virksomhed, har ikke betydning for dine dagpenge, men de timer du arbejder i virksomheden, skal derimod trækkes fra. Det er vigtigt at huske på, at du kun kan modtage dagpenge i 78 uger samtidig med, at du driver selvstændig virksomhed.

De er altså gode muligheder for at drive virksomhed, samtidig med at du modtager dagpenge.

Instagram did not return a 200.