google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Derfor bør du hyre en revisor

Derfor bør du hyre en revisor

Hvorfor skal jeg have en revisor? 

En revisor kan i flere henseender være fordelagtig at ansætte, hvis du driver egen virksomhed. En revisor kan fungere som virksomhedens sparringspartner og sikre at din virksomhed overholder lovmæssighederne og har styr på formaliteterne.

En revisor er uafhængig af udefrakommende interesser og er derfor kvalificeret til at revidere dit virksomhedsregnskab, samt yde andre former for regnskabs – og skattemæssig assistance. Udover det tunge og regnskabsmæssige, kan en revisor være en god sparringspartner i forbindelse med virksomhedens generelle udfordringer/gøremål. Her kan revisoren hjælpe med opstart af virksomheden, vurdering af virksomheden ved køb, salg, fusion eller opdeling, børsnotering, koncernstruktur og andre former for finansiering. I forbindelse med et generationsskifte i virksomheden, er en revisor også en naturlig rådgiver for virksomhedens ejere.

Der er mange fordele ved at have en revisor tilknyttet, da revisoren kan lette flere af virksomhedens arbejdsgange. Den statsautoriterede eller registrerede revisor har udover ovenstående også kendskab til forskellige tilskudsmuligheder, bogføringssystemer, pensionsordninger og meget andet. Revisoren er derfor god at have med i forhandlinger med dit pengeinstitut, advokater og skattevæsenet. En revisor kan altså være en rigtig god sparringspartner for både den lille og store virksomhed. Ønsker du at starte din egen virksomhed, så kan du gøre det lige her. 

Læs også: Her er iværksætterens største udfordring

Valg af revisor

Da ”revisor” ikke er en beskyttet titel, kan alle kalde sig revisor uden at have en egentlig uddannelse. Af netop denne grund, er det vigtigt, at man udvælger sin revisor med omhu. Det er vigtigt at den revisor du vælger er godkendt. Godkendte revisorer har en lang og ofte krævende uddannelse bag sig og er de eneste der kan skrive under på, at et årsregnskab er revideret efter årsregnskabsloven.

Betegnelsen ”godkendt revisor” er kort opsummeret et direkte kvalitetsstempel og bevis på, at den pågældende revisor har gennemført en af de meste prestigefyldte uddannelser i Danmark. En ganske stor del af de godkendte revisorer er ikke tilknytte et revisionsfirma. Flere af dem arbejder i det private som økonomidirektører eller med intern revision. Det er altså essentielt, at du finder en ”godkendt” revisor, når du skal udvælge revisoren til din virksomhed.

På trods af at flere ”revisorer” ikke er i besiddelse af en revisoruddannelse, betyder det ikke at du for alt i verden skal holde dig fra disse, men det er dog en god idé at tjekke en revisors uddannelsesmæssige baggrund, som man er informeret om denne og ved hvad man går ind til.

For at kunne kalde sig registreret revisor skal man have bestået kvalifikationseksamen for registrerede revisorer. Det er Erhvervsstyrelsen, der står for afholdelsen af eksamen.

Du kan med fordel gøre brug af Ageras.dk, som hjælper dig med at finde den revisor der passer bedst til dine behov. Tjenesten er gratis at benytte.

Læs også: Derfor bør du stifte et anpartsselskab

STIFT DIT NYE SELSKAB HER