google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

6 vaner der dræber din produktivitet

6 vaner der dræber din produktivitet

6 vaner du bør slå ihjel for at blive mere produktiv

Der er intet, der saboterer din produktivitet mere end dårlige vaner. Dårlige vaner lister sig ind på dig uden du overhovedet opdager det, og de kan være utroligt svære at slippe af med igen. Dårlige vaner sløver dig, gør dig mindre kreativ og kvæler din ydevene.

At kunne få bugt med dine dårlige vaner er vigtigt, og ikke kun for produktivitetens skyld. Et studie fra University og Minnesota har nemlig konkluderet, at mennesker der udøver en høj grad af selvkontrol generelt er meget gladere, end dem der ikke gør. Dette gør sig både gældende i momentet og på den lange bane.

Nogle dårlige vaner skaber større problemer end andre, men de ni følgende er de værste af slagsen. Hvis du makulerer, maltrakterer, sammenkrøller eller helt simpelt bare slipper af med disse vaner, så er der gode chancer for, at du vil øge din produktivitet, komme i bedre humør og få en bedre selvkontrol.

1. Impulsiv surf på internettet

Det kræver fokus i 15 sammenhængende minutter, for at du kan engagere dig fuldt ud i en given opgave. Når dette sker, kommer du i en euforisk tilstand af øget produktivitet også kaldet flow. Undersøgelser viser at mennesker i flow-tilstand er fem gange så produktive end de ellers ville være. Af denne grund er det yderst forstyrrende for dit flow, hvis du hele tiden skal tjekke en ny Facebook-opdatering, hvordan det går mellem FCK og Brøndby, eller noget helt tredje. Kort forklaret betyder disse forstyrrelser, at du skal påbegynde femten nye minutter med fuldt fokus, før du igen ender i flow-tilstand. Luk ned for de forstyrrende elementer og du vil opleve øget produktivitet.

Her har du 10 virksomheder du kan starte i din fritid. 

2. Perfektionisme

De fleste forfattere bruger oceaner af tid på at brainstorme på karakterer og plots, og de skriver endda side op og side ned, som de ved aldrig ender i bogen. Dette gør de, fordi de ved, at ideer skal bruge tid for at udvikle sig. Mange mennesker ender med at gå i baglås i opstartsfasen, fordi de ved, at deres ideer ikke er perfekte og de er derfor bange for, at de ikke er gode nok. Men hvordan kan du producere noget fantastisk, hvis du ikke kommer i gang og giver dine ideer tid til at udvikle sig? Forfatter Jodi Picoult, som blandt andet har skrevet den bredt anerkendte novelle ”Small Great Things”, opsummerer vigtigheden af at undgå perfektionisme perfekt: ”You can edit a bad page, but you can’t edit a blank page.”

3. Møder

Mange iværksættere tager til det ene kaffemøde efter det andet, men ofte kan disse møder være en decideret tidsrøver. Ultra-produktive mennesker undgår møder, hvis muligt. De ved nemlig, at møder altid trækker ud og stjæler deres tid. Er de tvunget ud i en mødesituation, sikrer de på forhånd, at mødet foregår efter en i forvejen udstukket tidsramme. Dette effektiviserer mødet og motiverer mødedeltagerne til at være fokuserede og effektive.

Her har du 5 gratis billedbehandlingsprogrammer til din markedsføring. 

 4. Svar ikke på dine mails med det samme

Produktive mennesker lader ikke deres e-mails være et konstant forstyrrende element. Udover at de kun tjekker deres e-mails på et bestemt tidspunkt på dagen, så benytter de sig også af funktioner, der gør det muligt, at prioritere beskederne efter afsenderens vigtighed. De sørger for, at de får opdateringer når der kommer beskeder fra deres mest vigtige leverandører og bedste kunder, men besvarer først de resterende mails, når de har et naturligt afbræk fra deres daglige arbejde.

5. Drop ”snooze-knappen”

Når man sover bevæger din hjerne sig i bestemte cyklusser, som i sidste led forbereder dig på at skulle vågne frisk og veludhvilet om morgenen. Dette er grunden til at man af og til oplever, at vågne lige før alarmen sætter i gang. Dette sker, fordi din hjerne ved, at det er tid til at vågne. Når du vælger at bruge din højtelskede ”snooze-knap” og falder i søvn igen, mister du friskheden og vågner træt og groggy. Det værste er, at denne træthed først aftager efter flere timer. Lige meget hvor træt du er, når alarmen ringer, bør du altså tvinge dig selv til at stå op med det samme.

6. Mobil, tablet eller computer i sengen

Her er en af de værste syndere. Kortbølget blåt lys har enorm stor indvirkning på dit humør, dit energiniveau og din søvnkvalitet. Om morgenen, indeholder sollys høje koncentrationer af dette blå lys. Når dine øjne kommer i direkte kontakt med dette lys, stopper blålyset produktionen af det søvninducerende hormon melatonin, hvilket betyder at du kvikker op og bliver frisk. Om aftenen mister solstrålerne deres blå lys, hvilket giver din krop mulighed for at producere melatonin og derigennem gøre dig træt.

Om aftenen forventer din hjerne af naturlige årsager, ikke at blive eksponeret for blåt lys, og er derfor meget sensitiv overfor det. Problemstillingen er her, at alle de elektroniske apparater vi bruger om aftenen udleder kortbølget blåt lys. Dette betyder at melatonin-produktionen svækkes, hvilket medfører, at du får store problemer med at falde i søvn. Udover at det gør det sværere at falde i søvn, så har det også negativ indvirkning på kvaliteten af den søvn du i sidste ende får.

Vi ved alle, at en dårlig nats søvn har katastrofale konsekvenser for vores produktivitet. Det bedste man kan gøre, er at undgå unødvendig brug af mobil, tablet og computer efter aftensmaden. At se fjernsyn går an, da man ofte sidder med en fornuftig afstand til TV’et og dermed ikke overeksponeres for blålys.

Kilde: The Entrepeneur 

Læs også: 3 stærke analyseværktøjer til Instagram 

Følg Billigselskab på Instagram

Instagram did not return a 200.