google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Sådan bliver du iværksætter på budget

Sådan bliver du iværksætter på budget

Spar hvor du kan

Hvis du har en brændende lyst til at springe ud i livet som selvstændig, så skal du ikke holde dig til tilbage bare fordi bankbogen ikke helt er til det. Livet som iværksætter kan nemlig også leves på budget.

Hvis du er træt af at være underlagt din chefs befalinger og retningslinjerne på din arbejdsplads, så bør du tage chancen og gå egne veje. Det kræver selvfølgelig energi, gåpåmod og viljestyrke, at nå fra tanke til virkelighed, men pengene bør ikke stoppe dig.

Blod, sved og tårer

Hvis du gerne vil være selvstændig kan du ligeså godt indstille dig på, at skulle bruge meget tid på din virksomhed. Det er dog ikke tiden, der holder folk tilbage, men det økonomiske råderum. Det økonomiske aspekt i at stifte virksomhed kan holde nogle iværksættere tilbage fra at etablere en ny virksomhed.

Iværksætter-mediet The Entrepeneur har lavet en liste over hvordan man skaber en forretning fra bunden, samtidig med at man bevarer en økonomisk fornuftig virksomhed.

Læs også: Sådan tiltrækker du kunder med Instagram-Stories 

Skaf ekstra kapital

Hvis du ikke selv har pengene til dit iværksætter-projekt, så kræver det at du kan få nogle til at investere i din idé. Dette indebærer dog ofte, at du er villig til at afgive nogle procenter af din virksomhed. Du kan skaffe kapital ved at gøre brug af en venture-kapitalfond eller en såkaldt business-angel, som kort forklaret er en etableret forretningsmand, der hjælper nystartede virksomheder.

Derudover er crowdfunding også blevet et anerkendt værktøj til at etablere en kapitalstærk virksomhed. Det kan du søge på sider som (Kickstarter), hvor man lokke en masse investorer til at investere mindre beløb i ens virksomhed. Såfremt konceptet og ideen er god nok.

Der er også den mulighed, at du kan få eventuelle familiemedlemmer til at investere i din idé, så du ikke selv skal finansiere hele virksomheden selv.

Læs også: Guide: Start din blog og tjen penge på den

Tid kan spare dig penge

Mange af de ting, som du har brug for, for at etablere en succesfuld virksomhed kan du selv skabe. Mange bruger oceaner af penge på at hyre eksterne markedsføringseksperter til at promovere deres virksomhed, men denne del kan du godt klare selv.

Hvis du giver dig selv tid til at sætte dig ind i aspekter som Facebookmarkedsføring, SEO, Adwords og lignende aspekter kan du nå langt uden at bruge ret mange penge. Du kan også tilgå et hav af gratis online-kurser, hvor du kan lære alt om markedsføring. Det koster tid fremfor penge.

Du skal dog i denne forbindelse være opmærksom på, at din markedsføring ikke nødvendigvis er ligeså effektiv, som hvis du får professionel hjælp. Det kræver tid og engagement at blive en markedsførings-haj, hvilket er vigtigt at holde sig før øje.

Gratis ydelser er din nye bedste ven

Nu om dage findes der ufatteligt mange gratis tjenester, som du med fordel kan benytte i forbindelse med etablering af din virksomhed. Internettet bugner med gratistjenester, som med sikkerhed kan spare dig for ressourcer og penge.

I henhold til den føromtalte markedsføring kan du udnytte internettet til at nå din ønskede målgruppe. De sociale medier danner rammer for en arena, hvorigennem dine potentielle kunder kan nås. Dette uanset hvilken platform du vælger. Du skal dog overveje hvilken platform der passer bedst til netop dit projekt. Det kan også være en kombination af flere platforme. Lav konkurrencer på Facebook, gør opmærksom på din virksomhed på twitter eller imponer dine kunder med veludvalgte og æstetisk flotte billeder på Instagram. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Læs også: 3 stærke analyseværktøjer til Instagram

Du kan også nemt etablere din egen hjemmeside for et beløb der starter med g- og slutter på -ratis. Det kan gøres på sider som Wix eller WordPress, som tilbyder let anvendelige skabeloner til din virksomheds nye hjemmeside. Der findes utroligt mange hjemmesider på verdensplan, som er designet på netop disse platforme og de fungerer fortrinligt.

Læs også: 5 gratis billedbehandlingsprogrammer til din markedsføring 

Indtægter er vigtige

Når alt kommer til alt, så overlever din virksomhed ikke medmindre du har nogle indtægter. Så snart du får indtægter, skulle du gerne have pengene til at fortsætte din iværksætterdrøm. Hvis pengene til stadighed ikke slår til, og du trækker løn ud til dig selv, bør du måske overveje at overleve nogle måneder uden løn. Den kapital dette frigiver skulle gerne være behjælpelig med at gøre din forretning stærkere indefra.

Der er mange der er af den overbevisning at ens forretningsmodel skal være fuldt udviklet, før man tager springet ud i livet som selvstændig. Det er dog ikke nødvendigvis altid tilfældet, da du sagtes kan begynde at sælge et produkt uden at have overvejet alt inden. Er du i besiddelse af et produkt der er nemt at afhænde og giver en fornuftig indtægt, vil du hurtigt kunne generere kapital. Når økonomien er på plads kan du begynde at arbejde mere målrettet med din fremtidige forretningsplan. Herigennem sikrer du forhåbentligt vækst i fremtiden også.

Tag et lån

Vi er ingenlunde interesseret i, at du ender i luksusfælden fordi du har taget hovedløse lån og derfor står i gæld til halsen. Et lån kan dog godt give mening at tage, hvis man gør det med mådehold og overvejer beslutningen nøje forinden. Ved at ansøge om en kassekredit kan du ret let polstre virksomheden, så du lettere kan komme igennem det opstartsbesvær, der nu måtte komme.

OPRET DIT NYE SELSKAB HER