google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Retsmægling kan være løsningen på dine konflikter

Retsmægling kan være løsningen på dine konflikter

Brug retsmægling til at løse dine konflikter

Har du som virksomhedsejer en konflikt med en kunde, en ansat eller en eventuel nabovirksomhed? Hvis ja, så er der hjælp at hente. Retsmægling kan være løsningen.

Alle retter bortset fra Højesteret tilbyder retsmægling i alle sager, bortset fra straffesager. Hvis du er involveret i en retssag og overvejer retsmægling, kan du få rådgivning hos en advokat eller på et retshjælpskontor.

Læs også: Sådan får du patent på din idé 

Hvad er retsmægling?

Retsmægling er en frivillig måde at løse konflikter på. En mægler hjælper i denne forbindelse den pågældendes sags involverede parter til selv at finde frem til en løsning på deres konflikt. En retsmægler er enten en dommer, en advokat eller en domstolsjurist, som har gennemgået en helt sårlig uddannelse i mægling. Mægleren bliver udpeget af retten skal under alle omstændigheder være helt og aldeles upartisk.

De udpegede mæglere træffer ikke afgørelse i den respektive sag, men facilitere i stedet processen og hjælper parterne med at finde en løsning på konflikten, som alle parter er tilfredse med. Mæglerens rolle er altså, at finde frem til de egentlige årsager bag konflikten. Når årsagen er fundet hjælper mægleren parterne med at få en bedre forståelse for både egne og modpartens synspunkter i sagen.

Læs også: Derfor bør du hyre en revisor 

Hvor bør jeg vælge retsmægling?

Retsmægling er både billigere for samfundet og de involverede parter. Dertil opleves denne løsning som enklere og mere holdbar, da parterne har været med til at finde frem til en løsning, som de begge er tilfredse med. Det fordelagtige ved retsmægling er, at konflikten kan løses uden at skulle gennemføre en dyr retssag. En retssag handler om, hvem der har ret, og hvem der i sidste ende kan bevise sin ret. Ved retsmægling bliver forløbet tilpasset de involverede parters individuelle behov, hvor fokus er på hvorfor uenigheden er opstået og hvordan parterne bedst kommer videre. Dette gør det lettere for parterne at fortsætte et samarbejde efterfølgende, da opnåelse af enighed giver mulighed for at genoptage samarbejdet på nye vilkår. I de fleste tilfælde kan en retsmægling tilmed tilbydes meget hurtigt, og den er typisk mindre tidskrævende og langt billigere end en retssag.

Læs også: Dette sker hvis du går konkurs 

Spar penge og ressourcer

Det er altså værd at forsøge at nå til enighed igennem retsmægling inden man tænker i retssag og yderligere omkostninger. Dette afhænger selvfølgelig af sagens beskaffenhed, da ikke alle konflikter kan løses ved mægling.

Den helt store forskel fra en retssag eller traditionel forligsmægling ved domstolene har parterne i en retsmægling både indflydelse på processen og resultatet.

Du bør undersøge om retsmægling kan være vejen til at løse dine konflikter, hvis du gerne vil undgå omkostningerne ved en retssag eller blot ønsker at bibeholde et gunstigt forhold til modparten i den pågældende sag. Læs mere om retsmægling på Danmarks Domstoles hjemmeside.

Følg Billigselskab på Instagram og få nyheder omkring iværksætteri og virksomhedsdrift.

Instagram did not return a 200.