google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Tjek for Guds skyld din e-boks

Tjek for Guds skyld din e-boks

Der kan være vigtige mails i din e-boks 

I takt med at flere og flere etablerer nye virksomheder, er der også mange der går konkurs eller bliver tvangsopløst.

Der kan være vidt forskellige årsager til, hvorfor en nyetableret virksomhed mister grebet og går konkurs, men det er trist, hvis det er fordi, at du har glemt at læse dine mails. Mangel på registrering af legale og reelle ejere kan hurtigt blive dit endeligt.

Den 13. Oktober. 2017 publicerede dr.dk nyheden ”Stribevis af skrantende iværksætterselskaber giver millionregning til staten”, hvor de proklamerede at oprydningsarbejdet efter konkursbegærede og tvangsopløste iværksætterselskaber, har kostet samfundet op mod 50 millioner danske kroner.

Ifølge dr.dk er antallet af iværksætterselskaber, der bliver taget under tvangsopløsning eller konkursbehandling, nemlig eksploderet. Det belyser tal fra virksomhedsdatabasen CVR.dk. Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i brancheforeningen for revisorer, udtaler følgende til dr.dk:

”Når et selskab er blevet oprettet, er der en række formaliteter, der skal være i orden. Og hvis ikke ejeren sørger for det, så er det statens opgave at få lukket ned for selskabet,” siger han.

Som Tom Vile Jensen korrekt pointerer, så skal der selvfølgelig være styr på formaliteterne og det er her skuden ofte skranter. Vi har hos Billigselskab flere gange erfaret, at virksomhedsejerne ikke føler sig informeret om disse formaliteter, hvorfor de ikke har fået deres virksomheder registreret i tide.

Dette eksemplificeres i det foruroligende faktum, at der i skrivende stund er omkring 2.300 iværksætterselskaber, som ikke har opfyldt deres lovpligtige krav om at oplyse, hvem deres legale ejere er. Af denne grund, er det vigtigt at du åbner din e-boks. Du kan registrere reelle ejere af din virksomhed her. 

Tjek dine mails fra Erhvervsstyrelsen

Den 1. Januar 2017 fik Erhvervsstyrelsen nemlig gennemtrumfet, at de fremadrettet kan sætte hårdere ind overfor de virksomheder, som ikke opfylder registreringskravene. Dette betyder helt lavpraktisk, at de registreringspligtige virksomheder, som endnu ikke har registreret legale ejere af deres virksomhed, vil modtage et nyhedsbrev med en deadline for registrering. Såfremt denne deadline overskrides, kan Erhvervsstyrelsen uden varsel påbegynde arbejdet med tvangsopløsning af din virksomhed. Helt konkret betyder det, at Erhvervsstyrelsen udsender endnu en frist for registrering. Hvis denne frist overskrides, går Erhvervsstyrelsen direkte til skifteretten med en anmodning om tvangsopløsning af virksomheden med kopi til den pågældende virksomhed.

For at undgå indblanding fra Erhvervsstyrelsen, skal du registrere både legale og reelle ejere af din virksomhed i tide.

På trods af, at det gennemsnitligt koster statskassen 8.000 til 10.000 kroner at lukke et selskab, belyser Peter Kopfler, overfor dr.dk, at man skal gøre det så let som muligt at oprette en iværksættervirksomhed.

”Der er nogle af dem, der går rabundus. Men der er så sandelig også nogle, der skaber de næste virksomheder, som kan bibevare det velstandsniveau, som vi alle sammen sætter pris på,” udtaler han til dr.dk.

Der er altså alt mulig god grund til, at huske at tjekke e-boks for mails fra Erhvervsstyrelsen, hvis du vil være sikker på ikke, at skulle vinke farvel til din virksomhed.