google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Vækstfonden låner iværksættere 1 milliard kroner

Vækstfonden låner iværksættere 1 milliard kroner

Når man leger med tanken om at starte egen virksomhed, er det ofte det økonomiske aspekt, der afskrækker folk fra at tage springet ud i livet som selvstændig. Der findes dog flere gode muligheder for finansiering, og måske kan Vækstfonden være din økonomiske livsline. Vækstfonden har nu ydet lån til over 300 danske iværksættere for over 1 milliard kroner.

Læs også: Derfor bør du stifte et anpartsselskab 

Mange iværksættere har fået lån

Vækstfonden, der som navnet antyder, er en investeringsfond, der investerer i danske virksomheder, har siden 2014 haft mulighed for at finansiere nystartede virksomheder med et særligt lån. Lånet er tiltænkt iværksættere, og i dag har over 300 iværksættervirksomheder benyttet sig af den attraktive mulighed. De har fået en samlet lånefinansiering på over 1 milliard danske kroner.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er ifølge Vækstfondens artikel yderst tilfreds med tiltaget:

”Iværksættere er med til at skabe fremtidens vækst og arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at de har adgang til kapital, så de kan udvikle deres forretning, og at den kapital er til rådighed i hele landet. Jeg er rigtig glad for, at iværksættere i hele landet har taget godt imod lånemuligheden,” udtaler Brian Mikkelsen.

Læs også: Guide: Sådan sikrer du at dine kunder betaler deres faktura 

Vejen til succes for nye iværksættere

I Danmark bliver der stiftet ca. 30.000 nye virksomheder om året, hvoraf kun lidt over halvdelen formår at overleve de første tre år. Vækstfonden har i denne forbindelse analyseret, hvad der skal til og er afgørende for, at en iværksættervirksomhed overlever og klarer sig godt. Dette med udgangspunkt i en analyse af de respektive virksomheder, fonden har tilbudt finansiering.

Vækstfondens analyse belyser, at de nystartede iværksættervirksomheder er nødsaget til at komme hurtigt ud på markedet og få gang i omsætningen, fremfor at bruge for mange ressourcer og mandetimer på at udvikle produktet til perfektion.

Ifølge investeringsdirektør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, giver analysens resultater god mening:

”Det lyder indlysende, at iværksættere, der hurtigt får en omsætning, også klarer sig godt. Men det er faktisk en vigtig pointe til dem, at de skal hurtigt ud på markedet for at få testet produktet og få feedbacken fra de første kunder, i stedet for at blive længe i laboratoriet og forfine produktet.”

Læs også: Her er iværksætternes største udfordring

Erfaring er en afgørende faktor for succes

Vækstfondens analyse har også fokuseret på at finde mønstre i, hvilke parametre der spiller ind, hvis man skal klare sig godt, som iværksætter.

I denne sammenhæng er det tydeligt, at ledelseskraften i den nystartede virksomhed er yderst afgørende. Ifølge analysen er det de iværksættere, der tidligere har prøvet at starte en virksomhed op, der klarer sig bedst:

”Erfaring betyder meget, når du starter op. Vi ser hos iværksættervirksomhederne – ligesom hos store og etablerede virksomheder – at ledelseskraften er uhyre vigtig. Hvis du har prøvet at starte en virksomhed op før, kender du mange af faldgruberne, og tør måske også satse mere. Det skal selvsagt ikke være hovedløst, men der er ikke grund til at være så bange for at begå fejl undervejs. Fejltrinene kan også være en værdifuld læring,” slutter investeringsdirektør Rolf Kjærgaard fra Vækstfonden.

ANSØG OM LÅN HOS VÆKSTFONDEN HER