google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Det skal du overveje inden du starter virksomhed

Det skal du overveje inden du starter virksomhed

Opstart af virksomhed

Går du rundt med tanken om at starte din egen virksomhed? Hvis ja, så er der nogle ting du bør tænke over inden du springer ud i livet som selvstændig. Der er en uendelig strøm af aspekter man skal have styr på, når man vil være virksomhedsejer. Man skal blandt meget andet have gjort sig tanker om markedsføring, økonomi, forretningsplan, arbejdsrutiner og meget mere.

Hvordan skal jeg strukturere min hverdag?

Det er yderst essentielt at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvordan man vil sammensætte sin hverdag. Livet som selvstændig kan være hektisk og stressende til tider, hvorfor struktur er et vigtigt element. Som virksomhedsejer kan du mere eller mindre selv bestemme, hvornår du vil møde ind, hvor mange timer du vil arbejde, men du vil erfare at faste rutiner er af stor betydning.

For at reducere risikoen for at miste overblikket og i værste fald blive ramt af stress, kan du arbejde med personlig planlægning. Dette vil sikre, at du har styr, hvilke opgaver der venter dig, når du møder ind på kontoret. At planlægge kan give ro i sindet. Dertil er det vigtigt at være god til at prioritere ens opgaver og tage én opgave ad gangen. Der findes ikke en facitliste til hvad der virker bedst for dig, men med struktur og planlægning kan man nå rigtig langt. Hvis du drømmer om at starte din egen virksomhed, kan du gøre det her. 

Bør jeg ansætte en medarbejder?

At vurdere hvorvidt man har brug for ekstra hænder kan være svært. En god indikator vil være, at du har så mange arbejdsopgaver, at de er ved at stige dig til hovedet. Inden du ansætter en ny medarbejder bør du overveje, om det kan betale sig at ansætte en decideret medarbejder eller om en freelancer kan varetage de opgaver du efterspørger. Dertil er det essentielt, at du sætter dig godt og grundigt ind i, hvilke forpligtigelser du har som arbejdsgiver. Du skal have styr på mange praktiske ting som opsigelsesvarsel, feriepenge, løn under sygdom, udbetaling af løn og meget andet. Dette er yderst væsentlig, da du som arbejdsgiver kan risikere at blive straffet, hvis ikke du lever op til dine forpligtigelser.

Hvad med penge til forretningsudvikling?

Det er ikke nogen statshemmelighed, at forretningsudvikling koster penge og ofte mange af dem. Penge hænger populært sagt ikke på træerne, og det er langt fra alle, der har en bugnende opsparing eller kan låne i banken. Der er heldigvis hjælp at hente. I dag findes der nemlig flere danske virksomheder, som specialiserer sig i at hjælpe mindre virksomheder med lån til opstart. Hos Lendino.dk er eksempelvis en markedsplads, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til kreditværdige virksomheder. Her kan din virksomhed låne direkte af danske investorer. Dette giver højere afkast til långivere og lavere omkostninger til dig som låntager. Desuden kan du søge midler hos flere fonde. Innovationsfondens Innobooster-projekt kan eksempelvis hjælpe din virksomhed på vej, såfremt du skriver en god ansøgning og at de finder dit projekt samfundsrelevant.

Selvom du tror hundrede procent på din idé, bør du alligevel tænke over din økonomi. Det er en god idé at lægge penge til side, så du altid kan betale dine faste udgifter, såfremt virksomhedens omsætning falder i en periode. Derudover bør du overveje at melde dig ind i a-kasse. Ved at melde dig ind i en a-kasse er du garanteret en vis form for økonomisk sikkerhed, da du kan få udbetalt dagpenge, hvis uheldet af uransagelige årsager er ude.

Sådan optimerer du dit workflow

Begrebet workflow er blevet et buzzword blandt selvstændige. Begrebet, som oversat til dansk betyder arbejdsstrøm, er et begreb du bør kende til, hvis du driver virksomhed. Der er mulighed for at spare værdifuld tid ved at gøre brug af forskellige dokumenthåndterings – og regnskabsprogrammer. Ved at gøre brug af sådanne programmer kan du optimere din virksomheds workflow, da det giver dig tid til at varetage virksomhedens mest presserende opgaver. Når alt kommer til alt handler det om at effektivisere virksomhedens processor. Til dette kan du gøre brug af Dineros regnskabsprogram, som tager sig af elementer som fakturering og skaber overblik over indtægter, udgifter, kommende betalinger, skyldig moms og bilag og meget mere. I forbindelse med dokumenthåndtering kan du eksempelvis gøre brug af Konica Minoltas digitale dokumenthåndteringsprogram. Begge programmer kan spare dig for oceaner af tid og sikre at du bruger din kostbare tid på det du elsker, nemlig at drive din virksomhed.

Dette skriv repræsenterer en udpluk af det vi anser som nogle af de vigtigste aspekter, at have styr på, inden du starter din egen virksomhed. Der mange andre vigtige elementer, men dem skal du nok finde ud af hen ad vejen.

Instagram did not return a 200.