google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

4 grunde til at starte virksomhed i en ung alder

4 grunde til at starte virksomhed i en ung alder

Der findes af gode grunde ikke nogen universel eller gylden opskrift på, hvornår i livet du skal kaste dig ud i et iværksættereventyr, men der er utroligt mange fordele ved at starte tidligt.

Du er bestemt ikke den første, der har gjort sig overvejelser om at starte som selvstændig. Om du overvejer at opfinde det næste teknologiske vidunder eller du bare vil gøre det lettere at få junkfood leveret til soveværelset, så er det en god ide, at påbegynde rejsen i en ung alder.

Hvornår er det bedste tidspunkt at starte en virksomhed? Er det efter du har arbejdet for en stor virksomhed og har fået en masse erfaring? Er det efter du har fået villa, volvo og vovse? Som beskrevet indledningsvist, er der ikke et specifikt tidspunkt der er bedre end et andet. Der kan dog være store fordele at hente ved at tage springet tidligt i livet.

Her får du 4 grunde til at du bør starte din virksomhed imens du er ung:

1. Fejl hurtigt, fejl tit, fejl tidligt

Du er sikkert blevet tudet ørene fulde med mantraet om, at man skal fejle før, man kan få succes. Men ligesom med alle andre motiverende citater, skal dette også tages med et gran salt. Det er i de fleste tilfælde sandt, at du sandsynligvis vil fejle mange gange før du rammer plet, men du bliver også nødt til at lære at fejle på en hensigtsmæssig måde.

Når din virksomhed går nedenom og hjem, er det ikke sjovt. Du vil miste mod, være frurstreret, irriteret, sur og nedtrykt og du vil have svært ved at motivere dig selv til det næste iværksættereventyr. Det er dog lettere at komme videre, hvis man fejler i en tidlig alder.

Undersøgelser belyser at succesraten stiger ved et projekt, hvis man tidligere har fejlet. Og hvorfor er det så tilfældet? Når man ikke fik succes med sit tidligere projekt, har man i stedet tilegnet sig uvurderlig erfaring, som man senere hen kan trække på. Du vil kunne udnytte dine mange timers tidligere arbejde og træffe klogere beslutninger i fremtiden, hvis du kommer ud for lignende situationer igen. Du ved nu at du skal gå en anden vej, fordi du sidste gang fejlede ved at gå den anden.

Læs også: Iværksættere starter som helt unge 

2. Der er mindre på spil

Når man er ung har man for det meste færre pligter og mindre ansvar. Du har højst sandsynligt ikke en familie du skal forsøge og et lån i huset der skal tilbagebetales. Hvis du er rigtig heldig betaler dine forældre endda stadig for din sygesikring og din aftensmad. Det at starte egen virksomhed, er ofte forbundet med stor risici. Udover at du risikoen for at miste penge du ikke har, så skal du også dedikere 110 procent af din tid på din virksomhed for at få succes. At bruge et år på at etablere en virksomhed, mens du deler huslejen med en ven i en billig lejlighed kontra når du skal forsørge en familie er en del nemmere.

3. Langsigtede aktiver

Hvis gjort rigtigt, kan en virksomhed blive et af de bedste langsigtede aktiver man overhovedet kan opbygge. Hvis du investerer tid i din virksomhed i en tidlig alder, og får success, så¨kan du være sikret en passiv indkomst resten af dit liv.

Det giver altså mening at starte så tidligt som muligt. Hvis du blot bytter din tid for penge, ved at tjene en normal løn på en arbejdsplads, så vil du ikke kunne skabe langsigtede aktiver. Selvom det er hårdt arbejde, kan det for det meste betale sig at skabe langsigtede aktiver. Jø før du starter, jo bedre.

Læs også: Guide: Start din blog og tjen penge på den

4. Du får et indblik i den virkelige verden

I et klasseværelse befinder man sig ofte i stramt kontrollerede rammer. Disse rammer fungerer ikke for alle. Det er ikke nødvendigvis skidt, at føle, at man er skabt til noget andet end udenadslære. Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at man kan lære meget i et klasselokale, men man går også glip af meget. Ved at starte en virksomhed i en tidlig alder, får du uvurderlig erfaring fra den “virkelige verden”. Der er ikke en lærer der kan hanke op i dig, skælde dig ud for ikke at have lavet lektier og hjælpe dig med at løse dine opgaver. Du er på egen hånd – og det kan i sig selv være yderst værdifuldt. Du er nødsaget til at komme på dine egne ideer, skabe din egen marketingsplan, ansætte folk og meget andet. Disse erfaringer er uvurderlige og kan kun erhverves gennem praktisk erfaring.

I den moderne verden efterspørger arbejdsgivere praktisk erfaring. Men hvordan sikrer man sig den mængde erfaring arbejdsgiverne efterspørger, når man har brugt hele sit liv på at læse. Om dit liv som ung og selvstændig bliver en succes eller ej, så giver det dig under alle omstændigheder erfaring. Erfaring er nøglen til din fremtid og derfor bør du ikke holde dig tilbage.

Kast dig ud i det – giv det chancen og bed måske dine forældre om en hjælpende hånd, så du ikke ender et sted, hvor du ikke kan bunde.