Ændre formål

Ændre eller tilføj

Binavne

Når du skal ændre eller tilføje binavne i din virksomhed, skal der afholdes en generalforsamling. Til generalforsamlingen skal mindst 2/3 af ejerne stemme for ændringen af firmanavnet, for at ændringen kan blive til en realitet. Såfremt der stemmes for en ændring af navn, skal der udarbejdes et beslutningsreferat, som dokumentation på selskabsændringen. Slutteligt skal virksomhedens vedtægter opdateres, så det nyvalgte firmanavn stemmer overens med, hvad der står nedskrevet i vedtægterne.

Vi hjælper dig med

Opdatering af vedtægter Generalforsamlingsreferat Registrering på VIRK

Fra

1195,00 DKK

Ekskl. moms & gebyr

Billigselskab benyttes af over 7000 selvstændige!

Så nemt kommer du igang

Udfyld formularen online

Underskriv sikkert med NemID

Din sag er oprettet

Advodan
lunar-logo
NEMID

Vi hjælper dig med at oprette binavn 

For at oprette et binavn, kræver det en ændring af dit selskabs vedtægter. Af denne grund skal der afholdes en generelforsamling for selskabets ejere, hvor ændringen af binavnet skal besluttes og ændringerne i vedtægterne skal vedtages. Hvis parterne er enige om det nye firmanavn, er det ikke nødvendigt at afholde en fysisk generalforsamling. I tilfælde af enighed om skift af firmanavn, kan ejerne i selskabet nøjes med at afholde en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling. Her bliver ejerne blot enige om beslutningen om at ændre vedtægterne ved en skriftlig generalforsamling. Hvis der er konflikt omkring beslutningen anbefales det, at afholde en fysisk generelforsamling til drøftelse af sagen. 

Regler for firmanavne

Når du ændre firmanavn, skal du overholde nogle bestemte regler på området. Det er i denne forbindelse et krav, at firmanavnet indeholder endelsen på selskabsformen. Det vil altså sige, at der skal stå enten ApS eller A/S efter dit firmas navn. Der er en række andre begrænsninger, du skal forholde dig til, når du ændre navn på dit selskab. Dit selskabsnavn skal klart adskille sig fra andre selskabers navne. Du kan med fordel se om dit nye navn er ledigt lige her. (LINK) 

Ændring af vedtægter 

Du kan som nævnt kun foretage en ændring af firmanavn, hvis du laver en ændring af firmaets vedtægter. Vedtægter i et firma, er kort forklaret, et firmasregler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i firmaet. Vedtægterne er altså de regler, der er bestemmende for de indre regler i et givent kapitalselskab. Firmaets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt firmaets navn. 

Hvorfor vælge Billigselskab.dk?

Mere end 7000 iværksættere kan ikke tage fejl
Vil tilbyder markedets
bedste priser
Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående
Alt sker online
nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar

Få hjælp her