Det skal et beslutningsreferat indeholde

Hvad er et beslutningsreferat?

Et beslutningsreferat er en kortfattet dokumentation af én eller flere beslutninger truffet i et kapitalselskab. Disse beslutninger træffes typisk på en generalforsamling eller et bestyrelsesmøde.

Formålet med et beslutningsreferat er at beskrive de væsentlige beslutninger, der er blevet vedtaget på det pågældende møde. Det adskiller sig fra et traditionelt mødereferat ved udelukkende at fokusere på selve beslutningerne, uden at inkludere detaljer om dagsordenspunkter eller overvejelser. Et mødereferat giver et overblik over hele mødeforløbet, hvorimod et beslutningsreferat fungerer som en præcis dokumentation af selskabsbeslutninger og er ofte en juridisk nødvendighed for at kunne dokumentere beslutningers gyldighed og implementering.

Hvad skal et beslutningsreferat indeholde?

Der er ingen formelle krav til indholdet af et beslutningsreferat, men det skal kunne dokumentere, at alle relevante regler i selskabsloven er blevet overholdt i forbindelse med mødet. Beslutninger, der vedtages, skal beskrives klart, præcist og korrekt, og referatet bør også redegøre for konsekvenserne af de trufne beslutninger. Et beslutningsreferat bør som minimum indeholde følgende elementer:

  1. Indledende information: Referatet skal specificere, hvilken type selskab det omhandler, eksempelvis et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Det skal desuden indeholde selskabets navn, CVR-nummer og eventuelt navne på ejere.
  2. Valg af dirigent: Referatet skal angive, hvem der blev valgt som dirigent under mødet. Dirigenten har ansvaret for at påse, at beslutningsreferatet er korrekt udfærdiget, og for at sikre, at beslutningen bliver registreret hos Erhvervsstyrelsen. Det skal også fremgå, om dirigenten blev valgt ved afstemning på mødet eller i overensstemmelse med selskabets vedtægter.
  3. Underskrift fra ejeren: Referatet skal underskrives af dirigenten, som er påkrævet, men det bør også angives, om selskabets ledelse eller ejere skal medunderskrive beslutningsreferatet.
  4. Dato: Den dato, hvor beslutningen blev vedtaget, skal tydeligt angives i referatet.

 

Hvad bruges beslutningsreferatet til?

Beslutningsreferater bruges som beskrevet som dokumentation for beslutninger truffet i et selskab. Dette for at sikre at det er de rigtige personer, der har taget beslutningen. Dette betyder rent praktisk, at beslutningsreferatet skal uploades i forbindelse med, at en given beslutning i et selskab skal registreres hos Erhvervsstyrelsen. Dette er et krav for, at beslutningen bliver gyldig.

 

Hvornår er et beslutningsreferat nødvendigt?

Et beslutningsreferat er nødvendigt, når der træffes væsentlige beslutninger, der påvirker et selskabs grundlæggende struktur, drift eller retningslinjer. Dette omfatter blandt andet ændringer i selskabets ledelse, navn, ejerstruktur, kapitalforhold eller vedtægter.

Beslutningsreferatet fungerer som dokumentation for beslutningernes gyldighed og er ofte et krav i forbindelse med registrering af ændringer hos Erhvervsstyrelsen. Desuden er beslutningsreferater vigtige for at skabe gennemsigtighed og juridisk sikkerhed, både internt i selskabet og i forhold til eksterne parter såsom myndigheder, samarbejdspartnere og investorer.

 

Hvornår skal det indsendes til Erhvervsstyrelsen?

Det er et lovkrav, at der udarbejdes et beslutningsreferat, når visse ændringer foretages i et kapitalselskab. Disse ændringer skal anmeldes til Erhvervsstyrelsen sammen med beslutningsreferatet, og det er vigtigt at anmeldelsen udføres korrekt, for at sikre gyldigheden af ændringerne. I nogle tilfælde kræver lovgivningen også en opdatering af selskabets vedtægter. Dette er nødvendigt ved væsentlige ændringer, såsom hvis selskabets navn eller formål ændres. Ved sådanne ændringer skal de reviderede vedtægter indsendes som en del af anmeldelsen.

Hvis der er truffet beslutning om at ændre vedtægterne, er det ledelsens ansvar at sikre, at ændringen bliver registreret korrekt på Virk senest to uger efter beslutningen. Ved registreringen skal de ajourførte vedtægter og referatet fra den relevante generalforsamling eller bestyrelsesmøde vedlægges.

Hos Billigselskab tilbyder vi professionel hjælp til at håndtere selskabsændringer, så du kan være sikker på, at alt foregår korrekt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

 

Selskabsændringer gennem Billigselskab

Hos Billigselskab kan du nemt og hurtigt foretage ændringer i dit selskab, uanset om det drejer sig om at ændre selskabets navn eller formål og udarbejde nye vedtægter. Vi tilbyder en professionel og effektiv løsning, der sikrer, at dine selskabsændringer bliver korrekt registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Vi hjælper med følgende selskabsændringer:

  • Udarbejdelse af nye vedtægter eller ændring af eksisterende vedtægter.
  • Ændring af selskabets navn og/eller binavn(e).
  • Ændring af selskabets formål.

Sådan fungerer det:

  1. Du vælger den ønskede selskabsændring og betaler for ydelsen.
  2. Efter betaling modtager du de nødvendige dokumenter, der er klar til brug.
  3. Vi sørger for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen og sikrer, at alle lovkrav overholdes.

 

Med vores erfaring og ekspertise gør vi det nemt for dig at tilpasse dit selskab, så det fortsat er i overensstemmelse med dine behov og de gældende regler. Vores service sikrer en smidig proces uden fejl, så du kan fokusere på din virksomhed. Få vores hjælp til selskabsændringer her.

Del med en ven

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn