Enkeltmandsvirksomhed +

Enkeltmandsvirksomhed +

Ekspres CVR nr. inden for 24 timer Gratis moms, ejer og ansatte reg. 1000 kr. rabatkode til Dinero Pro
Spar
54%
995,00 DKK Ekskl. moms & gebyr
Fremragende
  • 1
    Udfyld formularen online
  • 2
    Underskriv sikkert med NemID
  • 3
    Din sag er oprettet
ADVODAN DINERO NORDEA NEMID
Enkeltmandsvirksomhed +

Enkeltmandsvirksomhed +

Enkeltmandsvirksomhed

Enkeltmandsvirksomhed

i Registrering ved Erhvervsstyrelsen
i Underskriv med NEMID
i Momsregistrering
kr. 245,00
i Importregistrering
kr. 95,00
i Eksportregistrering
kr. 95,00
i Registrering for ansatte
kr. 245,00
i Minimums pris for selskabet
kr. 618,75
i Rabatkupon til Dinero Pro (kr. 1.000,00)
X
i Ekspres behandling
X
495,00 DKK Ekskl. moms & gebyr
Opret nu

Samarbejder med ADVODAN

Vores kundeservice håndteres af ADVODAN.

Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig hurtigt igang med dit nye selskab. Advodan står for vores klientkonto og sørger for at alle vores klientmidler opbevares sikkert.

Advodan bekræfter selskabskapital på vores anpartsselskaber så de hurtigt og sikkert kan registreres.

Hvorfor vælge Billigselskab.dk?

Markedets
bedste pris

Underskriv nemt
med NemID

Alt sker online
nemt og hurtigt

CVR nummer
på under 24 timer

Har du brug for yderligere hjælp?

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg selv oprette en enkeltmandsvirksomhed?

Du kan sagtens stifte din enkeltmandsvirksomhed selv, men der er dog nogle aspekter du skal være opmærksom på inden du går i gang. Selskabsloven stiller nemlig en række kringlede krav til oprettelse af virksomhed. Disse krav og lovmæssigheder kan af og til synes uoverskuelige, hvilket ofte resulterer i, at mange enten opgiver tanken eller ikke får godkendt deres ansøgning om oprettelse af virksomheden. Hos billigselskab.dk sørger vi for at alle ovennævnte aspekter ordnes, så du ikke skal døje med lovmæssigheder, retningslinjer og krav. Vi sørger for at alt udarbejdes efter gældende lovgivning på området. Dertil står vi for den digitale registrering hos Erhvervsstyrelsen.


Sådan stifter du en enkeltmandsvirksomhed

Når du har udfyldt vores formular sender vi efter kort tid et aftalebrev til underskrift. Du modtager dokumentet på mail og underskriver det sikkert med dit NemID. Når du har underskrevet dokumentet modtager vi dem automatisk og sørger herefter for oprettelsen af virksomheden hos Erhvervsstyrelsen. Når virksomheden er oprettet får du CVR-nummer og alle virksomhedens dokumenter på mail – senest 24 timer efter du har underskrevet.


Kapital i en enkeltmandsvirksomhed

Der er i modsætning til flere andre virksomhedsformer ingen krav til startkapital i en enkeltmandsvirksomhed. Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed skal du dog være særligt opmærksom på, at du hæfter ubegrænset for virksomhedens gæld og andre forpligtelser. Dette betyder kort forklaret, at du hæfter med alt, hvad du ejer og har. Skulle du senere have lyst til at omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et selskab kan dette sagtens lade sig gøre. F.eks. ved en skattefri virksomhedsomdannelse.


Ledelsen i en enkeltmandsvirksomhed

I en enkeltmandsvirksomhed er det kun ejeren, der har mandat til at træffe beslutninger. Der er nemlig ingen bestyrelse eller direktion i enkeltmandsvirksomhed. Såfremt medarbejdere skal erhverve sig beslutningsmandat kan dette kun ske, hvis der udarbejdes en skriftlig fuldmagt.


Krav til drift af en enkeltmandsvirksomhed

Den helt klare fordel ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed, er at der er meget få krav forbundet med driften af virksomheden. I modsætning til f.eks. et iværksætterselskab og et anpartsselskab, er der ikke tvungen årsregnskaber og du er heller ikke underlagt krav om at offentliggøre dit årsregnskab. Stiftelsen af en enkeltmandsvirksomhed fordrer ikke, at du er nødsaget til at sætte dig ind i en masse love og regler. Enkeltmandsvirksomheder er nemlig ikke underlagt selskabsloven, hvorfor der er færre regler og mindre administration forbundet med driften. Af netop denne grund er denne virksomhedsform ekstra tiltrækkende for de, der skal være selvstændige for første gang.


Hæftelse og skat i en enkeltmandsvirksomhed

Hæftelse


Da der som beskrevet tidligere ikke er nogen adskillelse mellem virksomhed og ejer i en enkeltmandsvirksomhed, hæfter du personligt for alle virksomhedens forpligtigelser. Såfremt din virksomhed ender i gældsproblemer, har kreditorerne derfor ret til at kræve deres tilgodehavende fra din personlige formue eller dine personlige aktiver. Dette kunne være sig aktiver som hus, bil eller andet af værdi.


Beskatning 


Ved drift af enkeltmandsvirksomhed beskattes din indkomst som udgangspunkt som personlig indkomst. Du kan dog også vælge at anvende virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen. I tilfælde heraf vil din enkeltmandsvirksomhed blive underlagt en beskatning, der minder om den, som gør sig gældende for anpartsselskaber og aktieselskaber.


Enkeltmandsvirksomhedens navn

Du skal selv beslutte dig for hvad din enkeltmandsvirksomhed skal hedde. Du kan dog af gode grunde ikke vælge et selskabsnavn som allerede anvendes af andre. Vi har udviklet et system der automatisk tjekker om navnet er ledigt på VIRK, så du ikke risikerer, at vælge et navn, der allerede er i brug. Du skal dog stadigvæk være opmærksom på, at der være andre forhold, du bør overveje i forbindelse med dit valg af selskabsnavn. Selvom dit selskabsnavn er ledigt, kan der nemlig være regler i markedsføringsloven, som du kan risikere at overtræde. Derfor er det en god ide, at tjekke op på disse forhold inden du beslutter dig for et navn.


Ejerforhold i en enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed kan du kun eje som enkeltperson, som navnet indikerer.


Momsregistreringen i en enkeltmandsvirksomhed

Du har altid mulighed for at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed på frivilligt basis. Det er dog ikke et krav, at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed, før du har opnået en vis omsætning i virksomhed. Hvis du estimere, at du i løbet af de næste 12 måneder opnår en omsætning på minimum 50.000 kroner, så er det påkrævet, at du momsregistrere din virksomhed. Du skal være opmærksom på, at der her er tale om en omsætning på 50.000 kroner og dermed ikke et overskud på samme beløb. Om din virksomhed har underskud eller overskud når denne omsætning opnås er irrelevant for momsregistreringen.


Fordele ved at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed


Når du momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed er det med at til højne seriøsiteten omkring din virksomhed, hvilket kan være en fordel, hvis du skal handle med andre virksomheder. Dertil gør momsregistreringen det muligt for dig, at fratrække købsmomsen når du køber varer til brug i virksomheden. Det bliver dertil muligt at fratrække resten af udgiften til skat, hvilket betyder, at det overskud, der skal betales skat af når året er omme, mindskes betragteligt.


Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar

Få hjælp her