Skat ved start af virksomhed

Registrering af skat

Når du starter din egen virksomhed, er der mange ting du skal holde styr på. Skattespørgsmålet er et af det aspekter, der giver de fleste selvstændige hovedpine og dårlige nerver, men der er heldigvis hjælp at hente.

Hvis du har oprettet et anpartsselskab, vil det fungere, som en selvstændig juridisk enhed. Du vil som ejer af selskabet højst sandsynligt ansætte dig selv, og dit selskab vil herefter udbetale din løn – på lige fod med andre ansatte.

Læs også: Løntilskud – her er fordelene for din virksomhed 

Dit selskab skal i denne sammenhæng tilbageholde den skat, du som ansat skal betale til SKAT. Når denne skat tilbageholdes, er det for at selskabet senere hen kan indbetale din personlige skat til SKAT.

Er der overskud i selve selskabet, efter dit selskab har udbetalt løn til dig som direktør, skal selskabet betale 22 procent i virksomhedsskat af selskabets overskud.

Læs også: Opret CVR-nummer – sådan får du det

Vi vi løbende komme med mere info om registrering af skat, så følg med her på iværksætterbloggen. Indtil da kan du tage nedenstående test fra SKAT, for at finde ud af hvordan din virksomhed skal registrere skat lige her.