Opret virksomhed online

Enkeltmandsvirksomhed

Der er meget få krav forbundet med driften af en enkeltmandsvirksomhed. I modsætning til f.eks. et anpartsselskab, er der ikke tvungen årsregnskab og du er heller ikke underlagt krav om at offentliggøre dit årsregnskab. Bemærk at der dog kun kan være én ejer af en enkeltmandsvirksomhed. Der er i modsætning til flere andre selskabsformer ingen krav til startkapital i en enkeltmandsvirksomhed. Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed, er det vigtigt at være opmærksom på, at du hæfter ubegrænset for virksomhedens gæld og andre forpligtelser.
Bemærk at det ofte tager 5-7 hverdage før CVR nr. leveres fra erhvervsstyrelsen.

Vi hjælper dig med

Fra

795,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Kan jeg selv oprette en enkeltmandsvirksomhed?

Du kan sagtens stifte din enkeltmandsvirksomhed selv, men der er dog nogle aspekter du skal være opmærksom på inden du går i gang. Loven stiller nemlig en række kringlede krav til oprettelse af virksomhed. Disse krav og lovmæssigheder kan af og til synes uoverskuelige, hvilket ofte resulterer i, at mange enten opgiver tanken eller ikke får godkendt deres ansøgning om oprettelse af virksomheden. Hos billigselskab.dk sørger vi for at alle ovennævnte aspekter ordnes, så du ikke skal døje med lovmæssigheder, retningslinjer og krav. Vi sørger for at alt udarbejdes efter gældende lovgivning på området. Dertil står vi for den digitale registrering hos Erhvervsstyrelsen.

 

Sådan stifter du en enkeltmandsvirksomhed

Når du har udfyldt vores formular sender vi efter kort tid et aftalebrev til underskrift. Du modtager dokumentet på mail og underskriver det sikkert med dit NemID. Når du har underskrevet dokumentet modtager vi dem automatisk og sørger herefter for oprettelsen af virksomheden hos Erhvervsstyrelsen. Når virksomheden er oprettet får du CVR-nummer og alle virksomhedens dokumenter på mail – senest 24 timer efter du har underskrevet.

 

Selskabskapitalen i en enkeltmandsvirksomhed

Der er i modsætning til flere andre virksomhedsformer ingen krav til startkapital i en enkeltmandsvirksomhed. Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed skal du dog være særligt opmærksom på, at du hæfter ubegrænset for virksomhedens gæld og andre forpligtelser. Dette betyder kort forklaret, at du hæfter med alt, hvad du ejer og har. Skulle du senere have lyst til at omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et selskab kan dette sagtens lade sig gøre. F.eks. ved en skattefri virksomhedsomdannelse.

Ledelsen i en enkeltmandsvirksomhed

I en enkeltmandsvirksomhed er det kun ejeren, der har mandat til at træffe beslutninger. Der er nemlig ingen bestyrelse eller direktion i en enkeltmandsvirksomhed. Såfremt medarbejdere skal erhverve sig beslutningsmandat kan dette kun ske, hvis der udarbejdes en skriftlig fuldmagt.

 

Hæftelse og skat i en enkeltmandsvirksomhed

Da der som beskrevet tidligere ikke er nogen adskillelse mellem virksomhed og ejer i en enkeltmandsvirksomhed, hæfter du personligt for alle virksomhedens forpligtigelser. Såfremt din virksomhed ender i gældsproblemer, har kreditorerne derfor ret til at kræve deres tilgodehavende fra din personlige formue eller dine personlige aktiver. Dette kunne være sig aktiver som hus, bil eller andet af værdi.

Beskatning

Ved drift af enkeltmandsvirksomhed beskattes din indkomst som udgangspunkt som personlig indkomst. Du kan dog også vælge at anvende virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen. I tilfælde heraf vil din enkeltmandsvirksomhed blive underlagt en beskatning, der minder om den, som gør sig gældende for anpartsselskaber og aktieselskaber.

Enkeltmandsvirksomhedens navn

Du skal selv beslutte dig for hvad din enkeltmandsvirksomhed skal hedde. Du kan dog af gode grunde ikke vælge et virksomhedsnavn som allerede anvendes af andre. Vi har udviklet et system der automatisk tjekker om navnet er ledigt på VIRK, så du ikke risikerer, at vælge et navn, der allerede er i brug. Du skal dog stadigvæk være opmærksom på, at der kan være andre forhold, du bør overveje i forbindelse med dit valg af virksomhedsnavn. Selvom dit virksomhedsnavn er ledigt, kan der nemlig være regler i markedsføringsloven, som du kan risikere at overtræde. Derfor er det en god ide, at tjekke op på disse forhold inden du beslutter dig for et navn.

Momsregistreringen i en enkeltmandsvirksomhed

Du har altid mulighed for at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed på frivilligt basis. Det er dog ikke et krav, at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed, før du har opnået en vis omsætning i virksomheden. Hvis du estimerer, at du i løbet af de næste 12 måneder opnår en omsætning på minimum 50.000 kroner, så er det påkrævet, at du momsregistrere din virksomhed. Du skal være opmærksom på, at der her er tale om en omsætning på 50.000 kroner og dermed ikke et overskud på samme beløb. Om din virksomhed har underskud eller overskud når denne omsætning opnås er irrelevant for momsregistreringen.

Fordele ved at momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed

Når du momsregistrere din enkeltmandsvirksomhed er det med at til højne seriøsiteten omkring din virksomhed, hvilket kan være en fordel, hvis du skal handle med andre virksomheder. Dertil gør momsregistreringen det muligt for dig, at fratrække købsmomsen når du køber varer til brug i virksomheden. Det bliver dertil muligt at fratrække resten af udgiften til skat, hvilket betyder, at det overskud, der skal betales skat af når året er omme, mindskes betragteligt.

Enkeltmandsvirksomhed +

1195,00 DKK
 • Registrering ved Erhvervsstyrelsen
 • Underskriv med MitID
 • Momsregistrering - Gratis
 • Importregistrering - Gratis
 • Eksportregistrering - Gratis
 • Registrering for ansatte - Gratis
 • Min. pris inkl. moms og gebyr - kr. 1.493,75
 • Rabat til Dinero Pro - Rabat. kr. 1.000,00
 • Rabat på Årsregnskab hos Decimo (kr. 500,00)
 • Ekspres behandling​
Popular

Enkeltmandsvirksomhed

795,00 DKK
 • Registrering ved Erhvervsstyrelsen​
 • Underskriv med MitID
 • Momsregistrering - kr. 245,00
 • Importregistrering - kr. 95,00
 • Eksportregistrering - kr. 95,00
 • Registrering for ansatte - kr. 245,00
 • Min. pris inkl. moms og gebyr - kr. 993,75
 • Rabat til Dinero Pro - Rabat. kr. 500,00
 • Rabat på Årsregnskab hos Decimo (kr. 500,00)
 • Ekspres behandling​

Anpartsselskab

1275,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Holding & Drift ApS

2195,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Vil tilbyder markedets bedste priser

Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående

Alt sker online nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar