Ændre

Selskabsnavn

For at kunne skifte navn på dit selskab, kræver det en ændring af selskabets vedtægter. Der skal derfor afholdes en skriftlig eller fysisk generalforsamling for selskabets ejere, hvor navneændringen skal besluttes og ændringerne i vedtægterne vedtages. For at navneændringen kan registreres, skal der udarbejdes et beslutningsreferat fra generalforsamlingen, hvor det blev vedtaget at navneændringen skulle finde sted. Beslutningreferatet skal være underskrevet af en af ejerne i det pågældende selskab.

Vi hjælper dig med

Fra

1195,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Sådan skifter du dit selskabs navn

For at ændre firmanavn, kræver det en ændring af dit selskabs vedtægter. Af denne grund skal der afholdes en generelforsamling for selskabets ejere, hvor navneændringen skal besluttes og ændringerne i vedtægterne skal vedtages. Hvis parterne er enige om det nye firmanavn, er det ikke nødvendigt at afholde en fysisk generalforsamling. I tilfælde af enighed om skift af firmanavn, kan ejerne i selskabet nøjes med at afholde en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling. Her bliver ejerne blot enige om beslutningen om at ændre vedtægterne ved en skriftlig generalforsamling. Hvis der er konflikt omkring beslutningen anbefales det, at afholde en fysisk generelforsamling til drøftelse af sagen. 

Regler for selskabsnavne

Når du ændre virksomhednavn, skal du overholde nogle bestemte regler på området. Det er i denne forbindelse et krav, at virksomhedsnavnet indeholder endelsen på selskabsformen. Det vil altså sige, at der skal stå enten ApS eller A/S efter dit firmas navn. Der er en række andre begrænsninger, du skal forholde dig til, når du ændre navn på virksomhed. Dit selskabsnavn skal klart adskille sig fra andre selskabers navne. Du kan med fordel se om dit nye navn er ledigt lige her.

Ændring af vedtægter

Du kan som nævnt kun foretage en ændring af firmanavn, hvis du laver en ændring af selskabets vedtægter. Vedtægter i et selskab, er kort forklaret, et selskabs regler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i et selskab. Vedtægterne er altså de regler, der er bestemmende for de indre regler i et givent kapitalselskab. Selskabets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt selskabets navn. 

Vil tilbyder markedets bedste priser

Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående

Alt sker online nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar