Ændre eller tilføj

Binavne

Når du skal ændre eller tilføje binavne i din virksomhed, skal der afholdes en generalforsamling. Til generalforsamlingen skal mindst 2/3 af ejerne stemme for ændringen af firmanavnet, for at ændringen kan blive til en realitet. Såfremt der stemmes for en ændring af navn, skal der udarbejdes et beslutningsreferat, som dokumentation på selskabsændringen. Slutteligt skal virksomhedens vedtægter opdateres, så det nyvalgte firmanavn stemmer overens med, hvad der står nedskrevet i vedtægterne.

Vi hjælper dig med

Fra

1195,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Vi hjælper dig med at oprette binavn

For at oprette et binavn, kræver det en ændring af dit selskabs vedtægter. Af denne grund skal der afholdes en generelforsamling for selskabets ejere, hvor ændringen af binavnet skal besluttes og ændringerne i vedtægterne skal vedtages. Hvis parterne er enige om det nye firmanavn, er det ikke nødvendigt at afholde en fysisk generalforsamling. I tilfælde af enighed om skift af firmanavn, kan ejerne i selskabet nøjes med at afholde en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling. Her bliver ejerne blot enige om beslutningen om at ændre vedtægterne ved en skriftlig generalforsamling. Hvis der er konflikt omkring beslutningen anbefales det, at afholde en fysisk generelforsamling til drøftelse af sagen. 

Regler for firmanavne

Når du ændre firmanavn, skal du overholde nogle bestemte regler på området. Det er i denne forbindelse et krav, at firmanavnet indeholder endelsen på selskabsformen. Det vil altså sige, at der skal stå enten ApS eller A/S efter dit firmas navn. Der er en række andre begrænsninger, du skal forholde dig til, når du ændre navn på dit selskab. Dit selskabsnavn skal klart adskille sig fra andre selskabers navne. Du kan med fordel se om dit nye navn er ledigt lige her. (LINK) 

Ændring af vedtægter

Du kan som nævnt kun foretage en ændring af firmanavn, hvis du laver en ændring af firmaets vedtægter. Vedtægter i et firma, er kort forklaret, et firmasregler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i firmaet. Vedtægterne er altså de regler, der er bestemmende for de indre regler i et givent kapitalselskab. Firmaets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt firmaets navn. 

Vil tilbyder markedets bedste priser

Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående

Alt sker online nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar