Opret

Gældsbrev

Et gældsbrev er kort forklaret en skriftlig aftale om, at en person eller en virksomhed låner penge til en anden person eller virksomhed. Et gældsbrev er et juridisk gældende dokument, som du bruger til at holde styr på den gæld du måtte have. Gældsbrevet er din forsikring på, at der er udstedt klare rammer for lånet, både for låntager og långiver. På denne måde sikrer man samtidig, at der ikke er essentielle forhold, man glemmer at tage stilling til og højde for. Dette da et gældsbrev vil indeholde alle de nødvendige retningslinjer og vilkår.

Vi hjælper dig med

Fra

495,00 DDK

Ekskl. moms & gebyr

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er en skriftlig aftale, hvor en person eller virksomhed låner penge til en anden person eller virksomhed. Dette dokument, kendt som et gældsbrev, er juridisk bindende og tjener at dokumentere og administrere eventuelle økonomiske forpligtelser. Derudover fungerer det som en sikkerhed, der garanterer tilbagebetaling af gælden på et bestemt tidspunkt. Selvom det er muligt at oprette et gældsbrev selv, tilbyder vi en praktisk, sikker og hurtig gældsbrevsformular til din rådighed, så du kan være helt sikker på, at alting bliver udfyldt korrekt.

Det er vigtigt at nævne, at hvis ikke der er anført en dato for tilbagebetaling eller en løbetid på lånet, kan långiver til hvert et tidspunkt kræve, at låntager skal betale hele beløbet tilbage.

Hvorfor bør jeg lave et gældsbrev?

Uanset om du står i en situation, hvor du selv skal låne eller låne ud til andre, så giver udformingen af et gældsbrev en lang række fordele for både du og modparten. Gældsbrevet er nemlig din forsikring på, at der er udstedt klare rammer for lånet, både for långiver og låntager. På denne måde sikrer man samtidig, at der ikke er væsentlige forhold, man glemmer at tage stilling til. Et gældsbrev vil nemlig indeholde alle de nødvendige retningslinjer og vilkår. Idet at gældsbrevet udgør skriftlig dokumentation på långiver og låntagers retningslinjer for lånet, er man herigennem sikret imod, at eventuelle misforståelser og konflikter omkring lånet opstår.

Hvordan fungerer et gældsbrev?

Et gældsbrev fungerer således, at både låntager og långiver udfylder nogle oplysninger og nedskriver nogle vilkår for lånet. Dette gælder personlige oplysninger om begge parter, lånets beløb samt andre vilkår, hvis der fx er tale om renter og løbetid. Herefter skal gældsbrevet underskrives.

Det er desuden vigtigt, at begge parter kan identificeres ud fra de oplysninger, der findes i gældsbrevet, da dette er afgørende for dets gyldighed. Yderligere er der visse punkter, som kan være klogt at medtage, da de fastlægger klare vilkår for lånet og tilbagebetalingen. Dette kan være særdeles gavnligt, især når låneaftalen involverer familiemedlemmer eller venner, for at undgå misforståelser og lignende.

Nedenstående punkter kan eventuelt bruges som en vejledning eller gældsbrev skabelon til udformning af dit gældsbrev:

 • Identifikation af både långiver og låntager
 • Lånets beløb
 • Eventuelle rentesatser
 • Proceduren for tilbagebetaling
 • Tilbagebetalingsdatoen
 • Foranstaltninger i tilfælde af misligholdelse af lånet
 • Overholdelse af relevante love og regler vedrørende gældsbrevet
 • Tvangsfuldbyrdelse af gældsbrevet
 • Diverse andre bestemmelser

Hvis tilbagebetalingsdatoen ikke er angivet i gældsbrevet, vil § 5 i gældsloven træde i kraft. Dette indebærer, at långiveren kan kræve tilbagebetaling når som helst, og låntageren er forpligtet til at betale så snart det kræves.

Hvornår er et gældsbrev gyldigt?

I princippet er der ingen specifikke krav til, hvordan et gældsbrev skal udformes. Det er i bund og grund muligt blot at nedskrive på et stykke papir, hvor meget den ene person skylder den anden, og angive den seneste frist for tilbagebetalingen – og til sidst underskrive det.

Selvom der ikke eksisterer faste standarder for dokumentets udseende, er det altid fornuftigt at tydeliggøre, at det drejer sig om en gældsforpligtelse, som dokumentet vedrører. Dette er vigtigt for at undgå, at skattemyndighederne betragter det som en gave, hvilket i så fald kan medføre afgifter eller skat på det udlånte beløb.

Gældsbrevet er gyldigt i det øjeblik, begge parter har sat sin underskrift på dokumentet. Man kan vælge at bruge såkaldte vitterlighedsvidner, hvis man har behov for det. Et vitterlighedsvidne er til for at bekræfte ægtheden af underskrifterne, og der skal altid være to vidner til stede. Vidnernes opgave er at bekræfte, at de personer, der underskriver, rent faktisk er de personer, der står i dokumentet. Derudover vidner de på, at de anførte datoer i dokumentet, er korrekte, samt at de underskrivende parter er helt bevidste om, hvad de skriver under på.

Hvad skal et gældsbrev indeholde?

Et gældsbrev skal ikke udfyldes på en bestemt måde, men der er flere ting, der vil være fornuftigt at have med. Jo flere oplysninger og jo mere konkret, gældsbrevet er udformet, desto nemmere er det at undgå misforståelser blandt parterne. Man kan sagtens selv udforme et gældsbrev, der lever op til kravene om gyldighed, men du kan også vælge at tage udgangspunkt i vores skabelon til gældsbrev herunder. Så er du sikker på at få alle vigtige informationer med i brevet.

Gældsbrev hos Billigselskab.dk

Hos Billigselskab.dk skal gældsbrevet indeholde nedenstående aspekter:

 • Vælg hvorvidt du vil udforme et anfordringsgældsbrev eller et gældsbrev med renter og afdrag
 • Indtastning af lånebeløbets størrelse
 • Dato for tilbagebetaling
 • Oplysninger om långiver (kreditor) og låntager (debitor

Hvorfor bør jeg lave et gældsbrev?

Uanset om du står i en situation, hvor du selv skal låne eller låne ud til andre, så giver udformningen af et gældsbrev en lang række fordele for både du og modparten. Gældsbrevet er nemlig din forsikring på, at der er udstedt klare rammer for lånet, både for långiver og låntager. På denne måde sikrer man samtidig, at der ikke er væsentlige forhold, man glemmer at tage stilling til. Et gældsbrev vil nemlig indeholde alle de nødvendige retningslinjer og vilkår. Idet gældsbrevet udgør skriftlig dokumentation på långiver og låntagers retningslinjer for lånet, er man herigennem sikret imod, at eventuelle misforståelser og konflikter omkring lånet opstår.

Kan man selv lave et gældsbrev?

Ja, man kan sagtens selv lave et gældsbrev. Der er nemlig ingen krav til, præcist hvordan et gældsbrev skal udformes. Du kan overveje at downloade vores gældsbrev skabelon længere oppe på siden. Det vigtigste er blot at udfylde relevante oplysninger omkring långiver og låntager, hvor mange penge der er tale om, samt sætte en gyldig underskrift.

Brug vores formular og lav dit gældsbrev nemt, hurtigt og billigt

Ved at benytte vores formular sikrer du dig, at dit gældsbrev indeholder alle de retningslinjer og vilkår, som er afgørende for at gældsbrevet er gyldigt. Vi sparer dig for tid, ressourcer og hovedpine.

Så snart du har udfyldt vores formular udformer vi gældsbrevet og du vil straks herefter modtage det færdige dokument. Herefter skal både låntager og långiver blot underskrive dokumentet, og så er gældsbrevet juridisk gyldigt.

Vil tilbyder markedets bedste priser

Vi har lynhurtig support og hjælper dig omgående

Alt sker online nemt og hurtigt

Brug for hjælp?

Læs vores Spørgsmål & Svar