google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Hvilken virksomhed passer bedst til dine behov?

Hvilken virksomhed passer bedst til dine behov?

Etablering af den rette virksomhed

Der er mange overvejelser der skal gøres og ligeså mange valg der skal træffes, når man har i sinde at starte en ny virksomhed. Det kan ved første øjekast synes som en uoverskuelig jungle af muligheder, men et godt udgangspunkt er, at finde ud af, hvilken virksomhedskonstruktion der stemmer bedst overens med dit behov. Af denne grund vil vi i det følgende præsentere et overblik over de forskellige muligheder, vi kan tilbyde hos Billigselskab.dk.

Registrer din virksomhed som et anpartsselskab (ApS)

Et anpartsselskab kan stiftes af en eller flere personer. Stifter du selskabet sammen med andre, er det fordelagtigt at udforme en ejeraftale, så der er styr på formaliteterne. Ifølge Selskabsloven er der for anpartsselskaber et krav om, at der skal kunne forefindes minimum 50.000 kr. i selskabskapital, når selskabet oprettes. Dette krav er opfyldt, når kapitalen står på din advokats klientkonto. En klientkonto er en konto der indeholder betroede midler, som kun kan bruges af ejeren af kapitalen, f.eks. et anpartsselskab i dette tilfælde. En af fordelene ved et anpartsselskab er, at du ikke hæfter for tab. Rent lavpraktisk vil dette sige, at du ikke kan komme til hæfte personligt, hvis du eksempelvis skylder en leverandør penge. Sidstnævnte kan opkræve alle værdierne i dit selskab, men kan ikke kræve tilbagebetaling fra din personlige formue.

Læs også: De store fordele ved at stifte et holdingselskab 

Registrer din virksomhed som et holdingselskab

Der er mange gode grunde til at oprette et holdingselskab. De mest iøjnefaldende og fordelagtige bevæggrunde for at vælge et holdingselskab, er de klare skattemæssige fordele og muligheden for at minimere risikoen for tab. Holdingsstrukturen giver dig nemlig muligheden for at oprette et moderselskab som pengetank, som helt og aldeles skattefrit kan modtage udbyttet fra dit datterselskab. Datterselskabet står for at drive den aktive drift af virksomheden, mens holdingselskabet fungerer som bank. Dertil kan du ved oprettelse af et holdingselskab, som nævnt, minimere risiciene for tab af kapital. Dette kræver dog at du er opmærksom på, at overføre dit overskud fra dit/dine driftsselskaber til dit holdingselskab. Herigennem kan du sikre, at du ikke mister din hårdt optjente kapital, hvis dit driftsselskab (datterselskab) af uransagelige årsager går konkurs.

Læs også: De store fordele ved at stifte et holdingselskab 

Registrer din virksomhed som en enkeltmandsvirksomhed

I modsætning til flere andre selskabsformer, er der i en enkeltmandsvirksomhed ingen krav til startkapitalen. Hvis du skal eje en enkeltmandsvirksomhed, skal du dog være opmærksom på, at du hæfter ubegrænset for virksomhedens gæld og andre forpligtelser. Dette betyder, at du hæfter med alt, hvad du ejer og har. Skulle du i fremtiden have lyst til at omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et selskab, kan dette sagtens lade sig gøre. Dette kan eksempelvis ske ved en skattefri virksomhedsomdannelse. Den soleklare fordel ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed er, at der er meget få krav forbundet med driften af virksomheden. I modsætning til f.eks. et anpartsselskab og et aktieselskab, er der ikke tvungen revision, og du er heller ikke underlagt krav om at offentliggøre dit årsregnskab.

Læs også: Her er fordelene ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed

Registrer din virksomhed som holding & drift IVS

Der kan nævnes mange klare fordele ved at oprette et holdingselskab og driftsselskab på samme tid, da holdingstrukturen giver dig nogle handlemuligheder, som andre selskabskonstruktioner ikke kan give dig. Der er flere skattemæssige, afgiftsmæssige og risiko-orienterede fordele ved at oprette et holdingselskab og et driftsselskab samtidigt. Læs og lær mere om at oprette holding & drift IVS her. 

Læs også: Sådan bliver du iværksætter på budget

Registrer din virksomhed som holding & drift ApS

Ved at registrere holdingselskab og driftselskab som ApS, gør de samme fordele sig gældende, som ved oprettelse af holding & drift IVS. Forskellen er dog, at et anpartsselskab er dyrere at etablere, da selskabskapitalen ved registrering af et anpartsselskab skal være på 50.000 kr. Selskabskapitalen kan vurderes både i form af kontanter og i form af aktiver, der har en værdi på 50.000 kr. Såfremt du ønsker at stifte dit selskab i form af aktiver/værdier, er det tilrådeligt at udarbejde en vurderingsberetning i samarbejde med en revisor. Du kan læse mere om at oprette holding & drift ApS her. 

Læs også: Sådan kan små virksomheder mestre marketing 

Se første afsnit af serien “Iværksætterhistorier” lige her