google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Guide: Start din blog og tjen penge på den

Guide: Start din blog og tjen penge på den

Start din egen blog og tjen penge på den

I en moderne verden hvor livet leves gennem de sociale medier, er antallet af mennesker, der lever af deres blog eksploderet. Der blogges om alt fra livsstil, indretning, mode, skønhed til sport, musik, ligestilling og fremmedhad. Det er efterhånden kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til, hvad man kan blogge om.

Men hvordan starter man sin egen blog, og hvordan kommer man i sidste ende til at tjene penge på den? Det spørgsmål er blevet stillet ufatteligt mange gange, men de gode svar er ofte udeblevet. I dag vil vi spore os ind på det gode svar.

Til at starte med er det en god ide, at stille dig selv spørgsmålet: Hvad har jeg lyst til at skrive om?

1. Passion er nøglen til succes

For at få succes med din blog, skal du som det første finde ud af, hvad du har lyst til at skrive om. Det vigtigste i denne forbindelse er, at du skriver om noget du brænder for, så du ikke løber tør for benzin, før du har startet bilen. Du kan blogge om hvad som helst, så lad dine hobbyer og interesser være dit pejlemærke. Hvis du er interesseret i noget, skal der nok være andre derude, der har det på samme måde. Du behøver altså ikke at være ekspert, filosof, model eller fitness-guru for at starte din egen blog. Det vigtigste er bare, at du brænder for, det du skriver om.

2. At finde den rette platform

Mange spirende bloggere har et rigtigt godt fundament og ved lige præcis hvad de skal dele med verden, men de opgiver, når de stifter bekendtskab med de tekniske krav, det kræver, at starte sin egen blog. Det kan for mange virke afskrækkende, at starte en blog op fra bunden, men der er heldigvis hjælp at hente. Der findes nemlig flere gratis platforme man kan benytte sig af:

 • Bloggersdelight: Hos Bloggersdelight tilbyder de at hoste din blog på deres platform. Det betyder, at du undgår at lave alt forarbejdet selv. Du kan bare gå i gang med at dele dine blogindlæg med omverdenen.
 • Blogger.com: Blogger.com er ejet af Google og er en stor anerkendt blog-platform. Her kan du få et gratis domæne og nogle fine skabeloner til at skabe et flot design til din blog. Dette sans for æstetik, men ikke teknisk snilde.
 • WordPress: I WordPress kan du starte din egen blog med dit domæne. Her kræver det lidt mere teknisk erfaring, men det er ikke så svært, når først man kommer i gang. Husk Google er din bedste ven, og med din bedste ven i hånden kan du nå rigtig langt.

Fordele og ulemper ved at vælge en ekstern hosting platform:    

Den klart største fordel ved at vælge en ekstern hosting platform er, at du slipper for alt det tekniske besvær, som normalvis er forbundet med at skabe en hjemmeside. Du bliver inviteret ind i et univers, hvor rammerne er skabt og du skal blot koncentrere dig om det der er vigtigt, nemlig at blogge.

Ulemperne er selvfølgelig, at du ikke i samme grad kan sætte dit eget præg på din blog-side, når du gør brug af en ekstern platform. Derfor kan du ikke differentierer dig fra dine “konkurrenter”. Anbefalingen vil derfor være, at du kaster dig ud i at lave dit eget domæne og din egen platform. Dette kun hvis du har overskud, gåpåmod og lyst til at adskille dig fra andre bloggere.

Læs også: Kan din blog blive en succes? Sådan identificerer du dine muligheder for en god indkomst?

3. Hvordan laver jeg egen blog hosting?

Når du skal lave din egen blog, er det klart nemmest at gøre brug af WordPress. Det er, med fare for at træde nogen over tæerne, ret nemt at opsætte en blog i WordPress. WordPress tilbyder desuden en masse gratis værktøjer (også kaldt plugins), som du kan installere for at gøre din side endnu mere tiltalende.

Valg af domænenavn

Inden du kan komme i gang med din blog, skal du have fundet et domænenavn. Når det er på plads, kan du komme i gang med skriveriet. Når man vælger et domænenavn, er der yderst vigtigt, at navnet er nemt at huske. Dertil skal det være nemt at stave til, da internetbrugere nu om dage er meget flyvske og har brug for, at alting er så nemt som muligt.

Det kan være svært at finde et domænenavn, som lever helt op til ens forventninger, da mange af de nærliggende og gode domæner tit er optaget. Du er jo desværre ikke den første, der giver dig i kast med et blog-eventyr. Det skal ikke stoppe dig, for når alt kommer til alt, så er det dit indhold på bloggen der skaber den egentlige værdi.

4. Hvordan laver jeg en strategi for mit indhold?

Det kan godt være at du er sprængfyldt med gode ideer til indhold når du starter op, men uden en decideret plan, kan det hele pludselig virke uoverskueligt. Forberedelse er nøglen til succes. Når vi anbefaler at lægge en plan, betyder du ikke at du skal planlægge flere år frem i tiden. Det betyder blot, at du skal have en overordnet plan om, hvor mange blogindlæg du vil publicere om måneden, og hvor meget tid du skal afsætte for at kunne nå din målsætning. At skrive godt, fængende, opmærksomhedsskabende indhold er ikke noget der kommer over natten, det tager tid, at blive god til at blogge.

Af denne grund, er det en god ide, at holde styr på dine tanker og nedfælde notater, når der pludselig dukker en ny idé op. Struktur og planlægning vil altså blive en rigtig god ven, hvis du vil undgå at kaste håndklædet i ringen inden for de første par måneder.

Et andet godt råd, er at læse andre blogs, så du hele tiden bliver inspireret, hvilket vil føre til nye kreativitet, som i sidste ender vil udmønte sig i nyt værdifuldt indhold til din egen blog.

Læs også: Sådan forvandler du din blog til en succesfuld virksomhed

 5. Sådan fanger du dine læsere

For at fange dine kommende følgeres nysgerrighed og nå ud til den rigtige målgruppe, er der nogle strategiske råd du bør følge. Udover disse råd, er det igen yderst relevant at holde øje med hvad andre bloggere gør for at engagere deres følgere. Du skal ikke være bleg for, at lade dig inspirere af andre, der har succes med det du gerne vil have succes med.

 • Mobilvenligt indhold: Da over 60% af danskerne læser deres informationer på mobiltelefonen, er det vigtigt, at det indhold du publicerer fungerer på en mobiltelefon.
 • Det skal være nemt at følge: Det er vigtigt, at du sørger for, at det er nemt at følge dine sociale medie platforme. I dine blogindlæg og på din hjemmeside, skal du sørge, for at der er knapper, der gør, at læserne kan følge dig med et klik.
 • Deltag i netværk: For at gøre opmærksom på dig selv er det en god idé, at du deltager i forskellige netværk indenfor din branche. Du kan kommentere på andre blogs, Instagram og Facebook for at vise, at du eksisterer.
 • Involver din læsere: Det er vigtigt, at du engagerer dine læsere og får dem til at involvere sig i dit indhold. Spørg dem eventuelt om de vil kommentere eller diskutere. Dine indlæg kan også udformes således, at de lægger op til debat, ved at stille spørgsmål eller på anden vis fremme en diskussion.
 • Opret kontier på sociale medier: For at tiltrække læsere til din blog, er det en god ide at hverve dem igennem de sociale medier. Instagram og Facebook er ideelle platforme, at tiltrække læsere på. Her kan du promovere dit indhold og sprede dine budskaber på effektiv vis. Overvej eventuelt at læse marketing-specialisten Neil Patels fine guide om dette emne.
 • Promover dit indhold: For at nå bredere ud med dit indhold, kan det være fordelagtigt at betale for det. På Facebook kan du gøre brug af Power Editor, hvor du kan lave målrettede annoncer til din ønskede målgruppe. Mange bruger “Boost-knappen”, men det skal på det kraftigste frarådes, da du betaler mere pr. klik og du ikke kan målrette dine annoncer lige så godt, som i Power Editor. Inden du kaster dig ud i at betale for dit indhold, skal du vurdere dit budget, så du ikke bruger flere penge end du har på din markedsføring.

6. Hvordan tjener jeg penge på min blog?

De fleste bloggere vil gerne tjene penge på den energi, tid og de ressourcer de investerer i deres foretagende. Derfor skal man overveje mulighederne for hvordan dette kan lade sig gøre. Herunder se vi nærmere på de måder hvorpå du kan skabe en fornuftig indtjening:

 • Annoncer: Du kan sikre din indtjening ved at tiltrække annoncører, som vil betale dig baseret på volumen af den trafik du genererer eller på baggrund af hvor mange der klikker på de annoncer, du placerer på din side. I nogle sammenhænge kan annoncer irriterer dine læsere, hvorfor du bør finde en sund balance mellem annonceindhold og gratis indhold af værdi for læseren.     
 • Affiliate samarbejde: Du kan også tjene penge gennem affiliate links, hvor du linker til andre bloggere, produkter eller services, som du promoverer i dine blogindlæg. På denne måde vil du modtage en procentdel af alle de salg dine links genererer, hvilket kan føre til gode indtægter, såfremt trafikken på din side er stor nok.
 • Sponsorater: Når din blog når en vis størrelse, kan du komme ud for, at forskellige virksomheder kontakter dig med forespørgsler om et sponsorat-samarbejde. Her vil virksomhederne tilbyde at betale dig et beløb for at reklamere for deres produkter. Dette kan være en fin indtægtskilde, men du bør lægge en strategi for hvilke sponsorater du takker ja til, da de helst bør underbygge din og din blogs identitet. Hvis du siger ja til alle sponsorater, kan du risikere, at miste dine følgeres tillid. 

Læs også: Burde din virksomhed overveje affiliate marketing?

Der findes mange forskellige måder at tjene penge på, så du må selv eksperimentere med hvilke metoder der fungerer bedst for dig. Vi vil løbende komme med flere gode råd omkring hvordan du starter en god blog, så følg os på Facebook, hvis du vil holde dig opdateret.

Se hvordan bloggeren Charlotte Caroline forvandlede blog til virksomhed, herunder:

Med inspiration fra: Mickyweis.com