Guide: Det skal et gældsbrev indeholde

Hvad skal et gældsbrev indeholde?

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er kort forklaret en skriftlig aftale om, at en person eller en virksomhed låner penge til en anden person eller virksomhed. Et gældsbrev er et juridisk gældende dokument, som du bruger til at holde styr på den gæld du måtte have. Dertil bruges et gældsbrev til at stille en sikkerhed for, at gælden på et givent tidspunkt vil blive tilbagebetalt. Du kan godt selv oprette et gældsbrev, men vi har skabt en formular, hvor du kan gøre det nemt, sikkert og hurtigt.

Hvad skal et gældsbrev indeholde?

Et gældsbrev skal som et minimum indeholde informationer om den virksomhed, som låner penge og den virksomhed, som udlåner pengene. For at gældsbrevet er juridisk gyldigt er det selvfølgelig også nødvendigt, at dokumentet indeholder en underskrift fra de involverede parter.

Læs også: Guide: Sådan sikrer du korrekte vedtægtsændringer

Hvorfor bør jeg lave et gældsbrev?

Uanset om du står i en situation, hvor du selv skal låne eller låne ud til andre, så giver udarbejdelsen af et gældsbrev en lang række fordele for både du og modparten. Gældsbrevet er din forsikring på, at der er udstedt klare rammer for lånet, både for låntager og långiver. På denne måde sikrer man samtidig, at der ikke er essentielle forhold, man glemmer at tage stilling til og højde for. Dette da et gældsbrev vil indeholde alle de nødvendige retningslinjer og vilkår. Da gældsbrevet udgør en skriftlig dokumentation på låntager og långivers retningslinjer for lånet, er man herigennem sikker på, at eventuelle konflikter og misforståelser omkring lånet misforstås.

Læs også: Guide: Sådan sikrer du at dine kunder betaler deres faktura

Gældsbrev hos Billigselskab.dk

Hos Billigselskab.dk skal gældsbrevet indeholde nedenstående aspekter:

  • Vælg hvorvidt du vil udforme et anfordringsgældsbrev eller et gældsbrev med renter og afdrag
  • Indtastning af lånebeløbets størrelse
  • Dato for tilbagebetaling
  • Oplysninger om långiver (kreditor) og låntager (debitor)

Brug vores formular og lav dit gældsbrev nemt, hurtigt og billigt

Ved at benytte vores formular sikrer du dig, at dit gældsbrev indeholder alle de retningslinjer og vilkår, som er afgørende for at gældsbrevet er gyldigt. Vi sparer dig for tid, ressourcer og hovedpine. Så snart du har udfyldt vores formuler udformer vi gældsbrevet og du vil straks herefter modtage det færdige dokument. Herefter skal både låntager og långiver blot underskrive dokumentet og så er gældsbrevet gyldigt.

Del med en ven

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn