google-site-verification: google2c0e6b3fb763a11e.html'

Guide: Disse erhvervsforsikringer bør din virksomhed overveje

Guide: Disse erhvervsforsikringer bør din virksomhed overveje

Erhvervsforsikringer til din virksomhed

Din virksomheds behov for forsikringer afhænger naturligvis af flere forskellige parametre. Det er dog et bredt anerkendt faktum, at mange iværksættere og start-up virksomheder ikke tager denne del af forretningsprocessen seriøst.

Det kan dog komme til at koste din nystartede virksomhed dyrt, hvis ikke du har styr på hvilke forsikringer du bør have. Valget af forsikringer afhænger af hvilken virksomhed du driver og hvilket produkt du sælger. I denne guide vil vi præsentere dig for et udpluk af de mest essentielle erhvervsforsikringer:

Sygedriftstabsforsikring

En sygedriftstabsforsikring er rigtig god at have, når du er selvstændig erhvervsdrivende. Denne forsikring vil sikre din virksomhed mod driftstab ved eventuel ulykke eller sygdom. Hvis du ejer en mindre virksomhed, kan du også blot vælge at forsikre en nøglemedarbejder. På denne måde vil din virksomhed kunne fortsætte uden økonomiske tab, hvis du eller en af dine udvalgte nøglemedarbejdere ikke kan arbejde i en ubestemt periode grundet en sygemelding. Dette i form af en kontanterstatning. Forsikringen dækker ligeledes ekstraomkostninger til en vikar eller en fast medarbejders merarbejde.

Vandskadeforsikring

En vandskadeforsikring er en rigtig god ide at erhverve sig, hvis man holder til i et kælderlokale eller opbevarer sine varer i et sådant.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er et must, da den dækker din virksomhed, hvis i skal erstatte skader ved produkt – erhvervsansvar. Denne forsikring dækker jer ind, hvis i som virksomhed er skyld i skader på personer eller ting. Forsikringen dækker også i praktiske sammenhænge, hvis skal håndtere uberettigede erstatningskrav.

Produktansvarsforsikring

Produktansvarsforsikringen er til virksomhedsejeren, som sælger et fysisk produkt. Stort set alle produkter kan på den ene eller anden måde blive årsag til en produktansvarsskade. Denne forsikring dækker altså, hvis en fejl på et af jeres produkter fører til en skade på en person eller en ting. Som producent og forhandler er man i alle sammenhænge objektivt ansvarlige, hvis ovenstående scenarie skulle udspille sig. Som ejer af virksomheden og produktet bærer man altså det fulde ansvar for eventuelle skader, som produktet forårsager.

Erhvervsrejseforsikring

En erhvervsrejseforsikring er godt at have, hvis du eller dine medarbejdere skal rejse meget. Erhvervsrejseforsikringen sikrer en eller flere medarbejdere på respektive rejser i helt op til seks måneder. Denne forsikring dækker dig og dine medarbejdere lige meget, hvor i vælger, at rejse hen. Forsikringen dækker aspekter som behandling, erstatning (hvis en medarbejder dør eller bliver invalid), hjemrejse ved alvorlig sygdom, udgifter til forsinket bagage eller forsinkelser på rejsen.

Arbejdsskadeforsikring

Hvis du har ansatte i din virksomhed, kan det være yderst fordelagtigt at tegne en arbejdsskadeforsikring. Denne forsikring dækker, hvis dine medarbejdere af uransagelige årsager skulle komme til skade i arbejdstiden. Skaden skal opstå pludseligt eller inden for fem dage efter en hændelse eller påvirkning efter et fald, løft eller en traumatiserende oplevelse. Du skal være opmærksom på, at det er lovpligtigt at forsikre sine medarbejdere med en arbejdsskadeforsikring.

Ovenstående er blot et udpluk af de forsikringer du bør overveje at tegne, hvis du driver egen virksomhed. Vi opfordrer dig til selv at undersøge, hvilke forsikringer der er nødvendige for netop din virksomhed.

OPRET DIT NYE SELSKAB HER